Vluchtelingen, vooral vrouwen en kinderen, komen aan bij de Poolse grens.
Volledig scherm
Vluchtelingen, vooral vrouwen en kinderen, komen aan bij de Poolse grens. © AP

“Snelst groeiende vluchtelingencrisis sinds WOII”: aantal Oekraïense vluchtelingen in Polen nadert een miljoen

De Verenigde Naties melden dat de afgelopen tien dagen in totaal ruim 1,5 miljoen mensen uit Oekraïne zijn gevlucht. Daarmee is het volgens de organisatie “de snelst groeiende vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog”. Bijna een miljoen mensen vluchtten naar Polen, meldt de Poolse douane.

16 reacties

  • Paul Boutsen

    2 jaar geleden
    Zo zie je dat de Polen voor echte vluchtelingen hun grenzen wel openen. Deze mensen zijn vooral vrouwen en kinderen die van zodra de situatie veilig is in hun zullen terugkeren naar hun land. Ze komen een veilige plek zoeken en komen niet teren op de sociale zekerheid en leggen geen wetten en eisen op, ook geen religieuze.
  • johan van bree

    2 jaar geleden
    aan Guido hier zijn het de vrouwen en kinderen die afkomen niet de jonge mannen die hen achterlaten
  • Jan Delafontaine

    2 jaar geleden
    De Oekraïnse vluchtelingen zijn mensen die hun geloof niet boven de wet stellen en die zich prima integreren. Ze zijn ook niet van plan om eeuwig te blijven trouwens.
  • karin verwimp

    2 jaar geleden
    Staf van Looy, die mensen zijn gewoon beleefd. In werkelijkheid willen ze gewoon niet naar een land met een regering van prutsers die gretig hun eigen zakken vullen maar de werkende bevolking uitbuiten.
  • guido Bervoets

    2 jaar geleden
    Het opvangen van de Oekraïense vluchtelingen is hartverwarmend. Maar waarom nu wel en als het gaat over oorlogsvluchtelingen uit Syrië en Afghanistan niet? Dat zijn toch ook mensen, vrouwen en kinderen? Daar mag toch vanuit menselijk oogpunt geen verschil tussen gemaakt worden?