© BFM

Woning onbewoonbaar na uitslaande brand in Schelle

Schelle -

In de nacht van zaterdag op zondag is een hevige woningbrand ontstaan in een rijwoning in de Vlietstraat in Schelle. Het pand werd nadien onbewoonbaar verklaard, ook een aanpalende woning liep rookschade op. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

nelo

Kort na middernacht kreeg Brandweer Zone Rivierenland een melding van een uitslaande woningbrand in de Vlietstraat in Schelle. De brand bevond zich voornamelijk aan de achterkant van de rijwoning, in de keuken en achterbouw, en ging gepaard met veel rookontwikkeling.

Dankzij een smal voetpad aan de achterzijde van de woning kon de brandweer het vuur van twee kanten bestrijden. De schade aan de woning is groot. Er vielen geen gewonden. “De woning is onbewoonbaar verklaard”, zegt Joris Van Camp, woordvoerder van de Politiezone Rupel. “Ook de aanpalende woning liep zware rookschade op.”

De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. “We vermoeden dat het vuur accidenteel is ontstaan. Om kwaad opzet volledig uit te sluiten, komt het gerechtelijk labo later op de dag ter plaatse voor een sporenonderzoek”, aldus Van Camp.

 © BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER