BEKIJK - Gruwelbeelden uit de oorlog, Sting maakt nieuwe versie van klassieker uit 1985 en koppel trouwt aan het front

De oorlog in Oekraïne is al elf dagen ver. In Marioepol wachten duizenden mensen op een evacuatie, terwijl een desolaat Kiev wacht op wat komen zal. Hieronder verzamelen we de geverifieerde beelden die alle kanten van de oorlog in Oekraïne belichten.

Dag 11 van de oorlog: een overzicht in beelden

Videospeler inladen...

Valerii Filimonov en Lesia Ivasjenko zijn al 20 jaar een koppel, maar nu zijn ze officieel getrouwd. Dat deden ze bij een checkpoint aan de rand van Kiev, allebei in militair uniform als lid van de territoriale verdedigingseenheid. "We hebben beslist om te trouwen omdat we in uitdagende tijden leven en je weet nooit wat er morgen met je zal gebeuren", aldus de kersverse bruidegom Valerii.

Videospeler inladen...

De Russische troepen lijken de controle te hebben overgenomen over Irpin, een voorstad van Kiev. Daar zijn bewoners geëvacueerd, terwijl hun straten al door Russische militairen onder vuur werden genomen. De vluchtelingen werden weggebracht in de richting van Kiev.

Videospeler inladen...

De Oekraïense autoriteiten hebben beelden vrijgegeven van de stad Vinnitsia. Daar hebben acht raketten een deel van de luchthaven zwaar beschadigd. 

Videospeler inladen...

Ook vandaag tonen beelden aan met welke gruwel deze oorlog gepaard gaat. Op onderstaande beelden uit Irpin en Luhansk zien we hoe mannen beschoten worden. Zowel in Irpin als in Luhansk bieden omstanders zo snel mogelijk hulp, ondanks de gevaarlijke situatie. Waarschuwing: de video hieronder kan erg confronterend zijn.

Videospeler inladen...

In volle Koude Oorlog bracht de Britse zanger en muzikant het liedje "Russians" uit. Daarin riep hij op tot verzoening tussen het Westen en de toenmalige Sovjet-Unie. Naar aanleiding van de huidige spanningen met Rusland en de oorlog in Oekraïne heeft hij het liedje opnieuw gezongen.

Videospeler inladen...

De Oekraïense president Zelenski toont zich in een nieuwe video bijzonder strijdvaardig. Bij aanvang van dag 11 van de oorlog in zijn land, roept hij zijn landgenoten op om " de weg te versperren voor de Russische bezetter."

Videospeler inladen...

Tweede keer, goeie keer? Dat is alleszins de hoop van de internationale gemeenschap na de afkondiging van een tweede staakt-het-vuren in de Oekraïense stad Marioepol. Een eerste poging gisteren mislukte. Vanmorgen reden alleszins tientallen bussen doorheen de stad, klaar om vele duizenden burgers te evacueren.

Videospeler inladen...

Onze correspondent in Kiev Bruno Beeckman zag vanmorgen een desolaat Kiev. In het centrum van de stad ging een handvol mensen naar de eucharistieviering, hopend op en biddend voor vredevollere tijden.

Videospeler inladen...

Meest gelezen