Archiefbeeld. © rr

70-jarige winkeldief op heterdaad betrapt op de Meir: “Man had zo’n 300 euro buit gemaakt”

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft zaterdagmiddag een 70-jarige man betrapt toen hij kledingstukken stal op de Meir. De man gedroeg zich nerveus voordat hij de winkel binnenging, waarop de politie besloot hem in de gaten te houden. De zeventiger had zo’n 300 euro buit gemaakt.

nelo

Het team winkeldiefstallen van de regio West merkte zaterdagmiddag een zenuwachtige man op die een warenhuis binnenging op de Meir. De man werd kort onder toezicht gehouden. “In de winkel had de man opmerkelijk veel aandacht voor het aanwezige personeel”, vertelt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Nadien nam hij enkele kledingstukken uit de rekken en ging hij een pashokje binnen. Toen hij dat verliet zagen de inspecteurs hoe hij enkele alarmsystemen achterlaat.”

Even later herhaalt de man zijn actie, hij gaat met enkele kledingstukken een pashokje binnen en gooit nadien de alarmsystemen weg. Uiteindelijk verlaat de man de winkel zonder te betalen. Op dat moment wordt hij door de politie staande gehouden.

“De 70-jarige man had een buit van zo‘n 300 euro gemaakt. Hij was in het bezit van een kniptang die in beslag werd genomen. De man zelf werd gearresteerd”, aldus Migom.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER