Photo News/HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News/HLN

Onze wielerjournalist ziet Lotte Kopecky het statement van haar leven maken: “Het verlegen meisje is een onverzettelijke atlete geworden”

WielrennenBent u al bekomen van die bloedstollende finale van de Strade Bianche Donne, gisteren op de Piazza del Campo? Lotte Kopecky (26) trok er aan het langste eind in een duel op het scherpst van de snee met de Nederlandse toprenster Annemiek van Vleuten, waardoor ook onze landgenote nu tot de absolute wereldtop behoort. Dat zag ook onze wielerjournalist. “Vanaf nu zal haar naam steevast op het lijstje met favorieten staan, in elke klassieker waar ze start.”

4 reacties

  • Germain De Block

    2 jaar geleden
    Dikke,dikke proficiat.prachtige prestatie on trots op te zijn.
  • glenn wouters

    2 jaar geleden
    Heb jij de koers gezien Jos? Wie ging er alleen vandoor op een zware strook? Juist, Lotte. En plakker, dan moet je Vos eens in het oog houden, die plakt ook heel graag Lotte is al lang een topper, en had ze vorig seizoen niet zoveel pech gehad , dan had ze toen al een grote klassieker gewonnen. En dan hebben we het nog niet over de piste, daar is ze al jaren wereldtop. Voor mij kwam de overwinning gisteren niet als een complete verassing, maar wel een aangename.
  • jos dedecker

    2 jaar geleden
    Vooral het rijden in een grote ploeg maakt het verschil. Hoop wel dat ze wat aanvallender gaat rijden om van haar reputatie als plakker af te komen. Wat dat betreft heeft de koers van gisteren niet geholpen.
  • Guy Sevenants

    2 jaar geleden
    Ronduit prachtige prestatie ! Misschien had ze net zo´n schitterende zege nodig om haar ambities te bevestigen. Lotte, je KUNT het !