Arno op de rode loper tijdens FFO
Radio 2

Zanger Arno ontvangt zijn Lifetime Achievement Award onder luid applaus en een erehaag op het filmfestival in Oostende

Onder luid applaus kon zanger Arno Hintjens vandaag zijn Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen op het Filmfestival in Oostende. De stad Oostende riep fans en Oostendenaars op om 16.00 uur een erehaag te vormen aan de rode loper van Kinepolis. En die oproep werd goed ontvangen.

Fans ontvangen Arno in Oostende met een erehaag

Videospeler inladen...

Arno Hintjens was de Master van de allereerste editie van Filmfestival Oostende in 2007 en kreeg de eerste ster in de Walk Of Fame op de Zeedijk. Ook dit jaar wordt hij opnieuw in de bloemetjes gezet: met een Lifetime Achievement Award en een groot applaus van bekend en minder bekend volk. Heel wat fans kwamen af om samen een metersdikke erehaag te vormen langs de rode loper.

Arno maakt al ruim een halve eeuw muziek. Liedjes als "O la la la c’est magnifique" en "Les yeux de ma mère" duiken nog elk jaar op in eindejaarslijstjes. Hoewel hij al een hele tijd pancreaskanker heeft, treedt Arno deze maand nog op in de AB in Brussel en in het Kursaal in Oostende. 

Oostende mag preus zijn op Arno en daarmee heel België

Fan Arno

Daar zaten veel fans "van het eerste uur" bij: "Ik ken hem van toen ik zelf 17 jaar was en toen hij bij TC Matic op kwam", zegt één van de fans. "Ik ben hem altijd blijven volgen. Ik ben onlangs nog naar zijn laatste concert geweest." Iemand anders vult aan: "Ik volg hem ondertussen al zo'n 40 of 50 jaar. Zo'n Lifetime Achievement Award is dus zeker op zijn plaats. Dat is het minste dat we kunnen doen."

Zij trotseerden deze middag weer en wind om hem nog een laatste groet uit te brengen. "Oostende mag preus zijn op Arno en daarmee heel België", klinkt het nog.

Archieffoto van Arno die zijn ster onthulde op de Zeedijk van Oostende

Meest gelezen