Niet in K3, dan maar in duo: ‘K2 zoekt K3’-kandidaten proberen per twee te scoren

Een plek in het bekendste trio van de lage landen konden ze niet veroveren, dus bundelen enkele K2 zoekt K3-kandidaten de krachten om als duo een muziekcarrière na te jagen. Celester (21) en Ziggy (20) brachten vorige maand een single uit, Amy (26) en Luca (21) starten samen en coverband en ook Diede (21) en Remi (19) hebben een plannetje.

ED

In februari bracht finaliste Celester samen met Ziggy, de opvallendste kandidaat van het seizoen, de single Suikerspin uit. De bijhorende videoclip werd sinds de release al meer dan 645.000 keer bekeken op YouTube, maar een plaatsje in de hitlijsten kon het nummer nog niet veroveren.

Het duo kreeg meteen na de release kritiek van K3-fans, omdat er in het lied negatieve verwijzingen naar de groep en de wedstrijd zouden zitten. Zo zingt Celester: “Ik ben gelukkig en tevreden. Kijk me aan, zie me staan, want je doet me leven. Ik heb geen tranen meer, geen waterval.” Daarmee verwijst de finaliste naar de eerste single van de nieuwe K3, Waterval. Volgens het duo is het een ludieke knipoog naar hun avontuur en hebben ze alleen maar liefde voor K3 en Studio 100.

De Bende

Amy, die een ondankbare tweede plaats veroverde in de wedstrijd, vormt een team met de Nederlandse Luca. De twee zijn beste vrienden sinds ze elkaar leerden kennen tijdens het programma. Zij doen het niet met eigen muziek, maar met covers “van vroeger en nu, voor jong en oud”. Samen met vier muzikanten vormen ze coverband De Bende en gaan ze rondtoeren in België en Nederland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nog even

Diede en Remi doen Celester en Ziggy binnenkort concurrentie aan, want ook zij brengen een single uit samen. Al lijkt het erop dat zij voor een heel andere stijl kozen dan hun collega’s. Het deuntje onder de aankondigingsvideo op Instagram doet vermoeden dat de eerste single van Diede en Remi een traag nummer wordt, terwijl Suikerspin een echte dansplaat à la K3 is. Nog even komt uit op vrijdag 11 maart.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. Amy kijkt met gemengde gevoelens terug op ‘K2 zoekt K3’-finale: “De jury had precies een pik op mij”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER