William is de hele dag bezig met paarden en stieren. © VTM

Cowboy William uit Westerlo doet mee aan ‘Boer Zkt Vrouw’: “Ik heb niet de meest evidente levensstijl om iemand tegen te komen”

William Dougan (25) uit Westerlo gaat op zoek naar de liefde in Boer Zkt Vrouw. Hij is echter geen boer maar een cowboy. Hij is vaak te vinden op de Gypsy Horses Ranch, tussen tientallen paarden en stieren. De cowboyhoed en -boots maken deel uit van zijn dagelijkse outfit. “Een toekomstige partner moet snappen dat ze er mijn levensstijl moet bijnemen”, klinkt het.

Tom Vets

Het was een meer dan indrukwekkende binnenkomer, zondag in Boer Zkt Vrouw. Met flinke tred reed William de piste in en demonstreerde hij zijn talent met paarden voor tientallen uitzinnige jonge dames die zich hadden ingeschreven.

“Het programma bestaat al heel lang maar ik had er nog nooit een aflevering van gezien. Ik wist totaal niet aan wat ik me moest verwachten”, lacht hij. “Zenuwachtig was ik niet. We geven immers ook paardenshows voor een talrijk publiek. Dan moet je ook een show opvoeren voor een mensenmassa. Maar ik besefte wel dat meer dan ooit dat alle ogen op mij waren gericht. Gelukkig was Dina elke keer in de buurt.”

Waarom doet William mee? “Ik zou zeker niet zeggen dat de tijd dringt. Maar als de kans zich aandient, wil ik die grijpen. Kansen waren er genoeg bij Boer Zkt vrouw. Zo veel vrouwen op die speeddate! De meest uiteenlopende types schreven zich in. Van meisjes die thuis waren op de boerderij en zich meteen thuis voelden in dit western milieu, tot jonge dames die in de stad wonen en zich in een onbekende wereld hadden gestort. Maar voor mij maakt dat geen enkel verschil. Iedereen had evenveel kans. Uiteraard, mocht ik een partner vinden, zou het wel meegenomen zijn dat die er voor openstaat om geregeld met paarden en stieren geconfronteerd te worden. Maar dat wil niet zeggen dat ik uitsluitend iemand zoek die alles laat vallen om hier een nieuw leven te beginnen. Toen mijn ouders jaren geleden nog samen waren, waren de paarden ook belangrijk. Maar mijn moeder deed toen professioneel nog iets anders. Ik verlang niet van een toekomstige partner dat die haar werk opgeeft.”

Leerrijk

Dougan noemt de opnames, die in augustus plaatsvonden, leerrijk. “Ik ontmoette zo veel dames dat ik beter weet wat ik wil. In het begin had ik geen idee. Ik heb onvermijdelijk eerst op uiterlijk geselecteerd en op de vibe die er was tijdens het gesprek. Voor mij is het eerste gevoel met een persoon belangrijk. Omdat ik met veel mensen werk, voel ik een persoon ook goed aan.”

William is de hele dag bezig met paarden en stieren. Schrikt dat potentiële partners niet af? “In het verleden was het nooit een hinderpaal. Al heb ik in mijn leven nog niet zo veel relaties gehad. Niet omdat ik altijd met die paarden bezig ben. Het dient zich gewoon niet aan. Ik heb wel een relatie van drie jaar achter de rug. Nadien was ik niet op zoek naar de liefde en dan komt het er niet van. Als ik hier niet ben, zit ik voor wedstrijden bullriding in het buitenland. Gedurende acht seconden mag je niet van die stier vallen. De wedstrijden brachten me al naar alle uithoeken van de wereld. Ik heb niet de meest evidente levensstijl om iemand tegen te komen. Ben ik hard op mijn vrijheid gesteld? Niet specifiek. Mocht er iemand in mijn leven komen zal ik er tijd voor vrijmaken. Maar de voorbije jaren zette ik de focus op wat ik professioneel wou bereiken.”

Way of life

Op de Gypsy Horses Ranch staan 120 paarden. Een werkdag begint al vroeg met het opkuisen van de stallen en het voederen van de dieren. “Voorts geef ik lessen aan klanten of ik ga met hen paardrijden in de bossen. Het is best zwaar maar omdat dit mijn passie is, voelt dit niet als werken aan. Al wat ik doe, voelt aan als een way of life. En dan moet je de uren die je erin stopt niet tellen.”

Een toekomstige partner moet weten dat de dieren belangrijk zijn. “Ik woon nog thuis. Ik vrees dat ik moeilijk kan aarden op een plek waar paarden ver uit de buurt zijn. Je mag me in het meest grote en stille huis stoppen maar als er geen paarden in de buurt zijn zou ik weinig rust kennen. Ik zou snel piekeren of alles wel in orde is op de ranch.”

Boer Zkt Vrouw, VTM, zondag om 20u
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER