Federaal minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).
Volledig scherm
PREMIUM
Federaal minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). © Photonews

Slangen op maandag. Met het schaamrood op de kaken beseffen we dat men niet straffeloos op defensie kan blijven besparen

Noël Slangen overschouwt in zijn gastcolumn de politieke week.

44 reacties

  • Marcel Desmet

    2 jaar geleden
    Stel nu dat men niet bespaart op defensie en we hier met een volwaardig leger staan dat elk land in Europa de baas kan, wat zouden we dan vandaag meer doen dan nu?
  • Ricky Rivalis

    2 jaar geleden
    vijgen na Pasen, vriend. Putin doet wat niemand voor mogelijk hield en plots heeft iedereen een mening en moeten we overal lessen uit trekken. De realiteit is dat hun leger niet in staat is om zowel gans Rusland te verdedigen en Oekraine te bezetten. Uit deze oorlog kunnen ze alleen verzwakt uitkomen en hun enige dreiging zijn nucleaire wapens. Of we nu wel of niet geld in ons leger pompen, tegen atoombommen kunnen we toch niets. Mutual Assured Destruction zoals ze zeggen.
  • Franc saas

    2 jaar geleden
    men zou beter besparen op de 6 regeringen en 6 parlementen !! en dan zou de regering ook beter kunnen werken .
  • Peter Bosmans

    2 jaar geleden
    Al meer dan 30 jaar bespaart men op Defensie waardoor de personeelskost eigenlijk het overgrote deel opeist en er weinig ruimte over schiet om wapens of ander tuig te kopen. Neem daarbij nog de kost van moderne wapens die een veelvoud is van het oude schroot en dan moet je daarmee nog kunnen oefenen, wat dus ook een pak centjes kost. Moderniseren is ook niet alleen moderne wapens kopen maar ook de structuur en het personeelsbeleid moet anders en Europees worden.
  • Jos Roseleth

    2 jaar geleden
    Het leger is niet het enige wat platbespaard is. Remember zorg ? Openbaar vervoer ?