Shutterstock / AY Amazefoto
Volledig scherm
© Shutterstock / AY Amazefoto

Europese gasprijs stijgt met meer dan 70 procent naar nieuw record, beurzen krabbelen weer wat recht

De Europese gasprijs is naar een nieuw record gestegen en ligt nu op meer dan 335 euro per megawattuur. Ook de prijs van olie stijgt fors, naar het hoogste niveau sinds 2008. De vrees voor tekorten op de energiemarkten neemt alleen maar toe. Beleggers lijken te vluchten in goud. De prijs van het edelmetaal is gestegen naar zijn hoogste niveau sinds september 2020. De meeste Europese beurzen noteerden maandagavond verliezen, maar die waren minder groot dan aan het begin van de dag.

148 reacties

  • Johny Goessens

    2 jaar geleden
    Als je niks hebt kunnen ze je ook niks afpakken! Al dat geklaag ! Pfff
  • Bruno Geldhof

    2 jaar geleden
    De mensen vergeten waarom Groen e.a. gascentrale's wil(d)en. Niet omdat gas beter is dan kernenergie, maar omdat ze sneller af en aangezet kunnen worden. De elektriciteitsprijs op de markt is nu af en toe tijdelijk negatief als er veel wind en zon is, precies wanneer deze dus veel stroom produceren. Geen stimulans dus voor meer windmolens. Naast gascentrale's is er ook nog investeren in het netwerk, ook internationaal, en de centrale in Coo uitbreiden e.d.
  • Guido Allegaert

    2 jaar geleden
    De wereld komt in brand te staan
  • Nico De Corte

    2 jaar geleden
    Bram Depaepe, in 2008 stond de € wel 40% sterker tegenover de $, hoe sterker de $ hoe meer wij betalen aan grondstoffen die allemaal in $ worden betaald.
  • Steve Koninckx

    2 jaar geleden
    Als we met zen allen een maand geen gas gebruiken,dan gaan ze misschien eens nadenken. En dan is er overschot en zakken de prijzen. Ik heb deze winter in totaal 3 uur de verwarming opgezet. Wij burgers zijn veel te braaf.