Tiesj Benoot buigt het hoofd
Volledig scherm
Tiesj Benoot buigt het hoofd © AFP

Zorgen om linkerknie en voorjaar van Tiesj Benoot: “Wonde zodanig groot dat het niet meteen kan gehecht worden”

WielrennenVoor Tiesj Benoot was de Strade Bianche al na 84 kilometer voorbij. Toen Stefano Oldani viel door een windvlaag, kon de Belg van Jumbo-Visma geen kant uit: zware val. Gelukkig geen breuken, maar de diepe wonde op de linkerknie baart zorgen, want in 2018 en 2019 had Benoot een gelijkaardige blessure. De Tirreno-Adriatico wordt geschrapt. En wat met de rest van zijn voorjaar?

6 reacties

  • Rudi Pieters

    2 jaar geleden
    Als je de duik van alaphilippe gezien hebt weet je genoeg wij komen niet meer recht denk ik
  • Stefaan Jans

    2 jaar geleden
    En ja,ook Pogacar viel in de Strade ! Hij had meer duidelijk zichtbare verwondingen dan Alaphillippe. Pogacars linker elleboog was geschaafd en bebloed. Tevens was zijn rug gehavend op de plek waar zijn zendertje vd communicatie zat. Je zag trouwens dat Pogacar de laatste 30 km last had. Hij kon zijn mooie houding op de fiets niet bewaren en had duidelijk last van zijn val. Zou mij niet verwonderen dat Pogacar de Tirreno niet uitrijdt of niet de prestatie brengt die van hem verwacht wordt !
  • Stefaan Jans

    2 jaar geleden
    Dit is niet de eerste valpartij bij plotse zijwind en zal ook niet de laatste zijn. Eén van de hoofdredenen van deze valpartijen zijn de hoge velgen die de meeste renners te pas en te onpas gebruiken. De wind heeft nu éénmaal veel meer impact op een hoge velg dan op een normale lage velg. De UCI zou hier paal en perk aan moeten stellen, zoals ze al deden bij sommige daaltechnieken. Het zou de veiligheid van de renners ten goede komen, de renners zelf gaan de hoge velgen niet bannen.
  • Patrick De Maeyer

    2 jaar geleden
    Hopelijk hersteld Tiesj snel klasse renner
  • Jan Janssens

    2 jaar geleden
    Pogacar, die valt nooit.