Crash in water wordt Davy en Sara fataal: “Ze hadden misschien wel mooie toekomst samen”

Na een dramatisch ongeval in Nieuwpoort hebben de hulpdiensten zaterdagnacht de lichamen van Davy Callewaert (28) en Sara Geeraert (34) uit het water gehaald. De twee hele goeie vrienden leken plots verdwenen nadat ze vrijdagavond op restaurant gingen. Pas 24 uur later bleek dat ze door hevige mist in het water waren gereden. “Het waren twee fantastische mensen.”

Marc Klifman, Thijs Pattyn en Levi Verbauwhede

“We kunnen het niet geloven”, zegt Shanna, de zus van Sara Geeraert (34), overmand door verdriet. “Sara was alles voor mij. Ze was mijn beste vriendin. We deden alles samen. Ze was zo geliefd door iedereen. Ook Davy kende ik intussen al goed. Een superlieve jongen. Altijd plezier met hen. Mijn zus en Davy waren geen koppel, maar de laatste tijd spraken ze veel af. Ze kwamen heel goed overeen. Er kon misschien wel iets bloeien, ja. Ze hadden misschien wel een mooie toekomst samen. Maar wie zal het nu nog zeggen?”

LEES OOK. Vermist koppel met wagen uit het water gehaald in Nieuwpoort: alle hulp komt te laat voor jonge inzittenden

Davy Callewaert (28), een sales manager bij Coca-Cola uit Izegem, was vrijdagavond aan de kust voor zijn werk toen hij met zijn vriendin Sara afsprak om op restaurant te gaan. Zij had een managersfunctie bij Basic Fit en was ook op de baan. Het werd uiteindelijk een restaurantje in Nieuwpoort, waar Davy al vaker geweest was. “Ze zouden nadien samen met de eigenaar vertrokken zijn”, zegt de zus van Sara. “Mijn zus en Davy in één wagen, de eigenaar in een andere. Maar plots zouden ze elkaar kwijt geraakt zijn en is hij wellicht gewoon naar huis gereden. Waar mijn zus nog naartoe ging, dat weten we niet. De volgende dag stuurde ik haar een berichtje, maar dat bleef onbeantwoord.”

De plek van het ongeval in Nieuwpoort. 

In de omgeving van Davy zijn familie en vrienden hetzelfde verhaal. “Enkele vrienden probeerden hem te bereiken, maar hij antwoordde niet”, zegt Matthias, een van zijn beste kameraden. “Hij kon natuurlijk gaan fietsen zijn. Dat gebeurt zo vaak.”

Maar toen 24 uur later nog niemand iets van hen vernomen had, werd alarm geslagen. De eigenaar van het restaurant zou aan de politie aangegeven hebben waar hij hun voertuig het laatste zag. In de omgeving van de Noorderhavenoever in Nieuwpoort, een afgelegen plek aan het water, werd een bandenspoor aangetroffen. Dat wees erop dat er in het water gezocht moest worden. Duikers van de brandweer troffen de wagen zaterdagnacht aan. Het duurde nog een paar uur voor het wrak, met hun lichamen, werd bovengehaald. Volgens het parket gaat het om een spijtig ongeval. Alles wijst erop dat ze slachtoffer werden van de hevige mist vrijdagavond.

Bij hun familie en vrienden wordt verslagen gereageerd. “Het is gewoon verschrikkelijk en niet te vatten”, zegt zus Shanna. Kurt, een vriend van de twee, zegt hetzelfde. “Het waren twee prachtige mensen. Iedereen is enorm van slag na het verschrikkelijke nieuws. Het is ongelooflijk dat ze er plots niet meer zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer