© BELGA

Tot 30 maanden geëist voor koperdiefstal in verlaten Ford-fabriek

De procureur eiste celstraffen van 24 en 30 maanden voor drie Polen omdat zij beschuldigd worden van het plegen van koperdiefstallen in de verlaten fabriekshallen van Ford Genk. De mannen werden op heterdaad betrapt door de politie.

ShDf

Op 6 oktober 2016 kreeg de politiezone MidLim een melding van mogelijke koperdiefstallen op het bedrijfsterrein van Ford Genk. Op camerabeelden werden eerder al verschillende personen opgemerkt. De politie besloot die avond rond 23 uur een kijkje te nemen aan de verlaten fabriek. Omdat ze uit een van de hallen lichten zagen schijnen, vielen ze het gebouw binnen. Twee beklaagden werden op heterdaad betrapt terwijl ze met schroevendraaiers bezig waren de koperkabels te strippen. Een derde verstopte zich in het plafond. “Ik heb niets met de diefstallen te maken”, klonk het nadien. “Ik zocht enkel een slaapplaats.” De politie trof ook in verschillende andere lokalen losgesneden koperdraden aan. “Het geld dat ze bij zich droegen, in totaal zo’n 1.000 euro, kan niet anders dan afkomstig zijn van de verkoop van eerder gestolen koper”, klonk tijdens het pleidooi van het openbaar ministerie.

Twee van de beklaagden werden in Luik al veroordeeld tot twaalf maanden cel voor koperdiefstallen. Zij riskeren nu een bestraffing van 30 maanden voor de nieuwe feiten. De man die beweerde niets met de zaak te maken te hebben, moet vrezen voor 24 maanden opsluiting. Zijn advocaat vraagt de vrijspraak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer