Na het Sportpaleis: Alex Agnew speelt deze zomer als eerste comedian voor staand publiek op de festivalwei in Werchter

Na een reeks Sportpaleisoptredens met drie verschillende shows ziet stand-upcomedian Alex Agnew (50) het deze zomer nóg iets groter: op 18 juni staat hij met een solovoorstelling op de wei van Werchter. Agnew speelde vorig jaar al een show in Werchter Parklife, voor een beperkt en zittend publiek. Maar nu wordt hij de eerste komiek die voor een staand publiek in openlucht een comedyshow zal spelen in het Festivalpark in Werchter.

Alex Agnew heeft vorige zomer voor het eerst opgetreden op de wei van Werchter, tijdens Werchter Parklife: het coronaproof evenement voor 500 tafels van 5 personen in de halfopen arena. Die comedyshow in openlucht was toen al een opmerkelijke primeur, maar Agnew wil de productie nu nog groter aanpakken, met meer decor en toeters en bellen. 

Zijn show op 18 juni in Werchter is bedoeld voor een staand festivalpubliek van maximum 60.000 mensen. En dat heeft geen enkele stand-up comedian Alex Agnew ooit voorgedaan. Tijdens de zomermaanden worden er traditioneel enkel concerten georganiseerd in Werchter, en geen andere voorstellingen.

Volgens Herman Schueremans, vanuit Live Nation betrokken bij de organisatie van de verschillende festivals in Werchter, wordt er dus geschiedenis geschreven met deze comedyshow op de bekende festivalwei. "Alex Agnew is een top-performer, een fenomeen, een man die durft."  

De titel van de show, "Wake me up when it's over", is een verwijzing naar de coronacrisis, die een grote weerslag heeft gehad op de cultuuragenda in het algemeen, en ook op Agnews persoonlijke agenda. "Dit krijg je wanneer je Alex Agnew twee jaar lang opsluit in zijn hoofd", zegt hij.

2021 had een feestjaar moeten worden voor de komiek: Agnew wilde zijn 20e verjaardag als comedian vieren op de planken, maar daar heeft de pandemie een stokje voor gestoken. Nu code geel van kracht is, en zomerfestivals na twee jaar weer kunnen georganiseerd worden zoals vanouds, viert Agnew meteen zijn 50e verjaardag én zijn 20 jaar als comedian met een comedyshow in een festivalsetting. "Ik wilde spelen op een plek waar na 2 jaar coronacrisis zo veel mogelijk volk samen kan komen", vertelt Agnew bij Radio 2.

Van éénmalig Sportpaleis als stunt naar 12 shows in 3 tournees

Alex Agnew is bij uitstek de Belgische comedian die het groots ziet. In 2011 is hij de eerste die het Sportpaleis wil doen vollopen, als stunt om zijn tienjarige comedycarrière te vieren. Maar één show in de Antwerpse concertzaal worden er uiteindelijk vijf. Met “Larger Than Life: The best of Alex Agnew 10 years live on stage” speelt Agnew dan een best-ofvoorstelling.

"Het journaal" bracht in 2011 verslag uit van Agnews eerste Sportpaleisshow. "De interactie met het publiek is moeilijker in zo'n grote zaal", vertelde hij toen.

Videospeler inladen...

Het blijft niet bij ene keer: Agnew heeft intussen al drie verschillende voorstellingen gespeeld in 12 uitverkochte Sportpaleizen in totaal. In 2013 neemt hij tijdelijk afscheid van de comedywereld, om met de band Diablo Blvd zijn muzikale droom na te jagen. "The legend ends", is op dat moment het sluitstuk van zijn comedycarrière.

Maar in 2016 keert Agnew terug als comedian, en in 2019 staat hij met zijn volgende show "Be careful what you wish for" opnieuw op het podium van het Sportpaleis. Nu zet hij de stap naar het grootste podium in ons land, dat in het Festivalpark in Werchter.  De ticketverkoop daarvoor is gekoppeld aan een goed doel. Per ticket wordt er één euro geschonken aan het Yamina Krossa Fonds voor borstkankeronderzoek

Meest gelezen