Plaatsing fietsbrug over kanaal in Vilvoorde loopt nu al een jaar vertraging op

Door leveringsproblemen van staal loopt de plaatsing van de nieuwe fietsbrug over het kanaal in Vilvoorde vertraging op. En die opening was al een paar keer uitgesteld. Eind dit jaar zou de brug er moeten staan. Opvallen zal ze zeker omdat het een beweegbare brug is, grote schepen moeten er snel onderdoor kunnen. Er komt ook een lift waarmee fietsers tot op het brugniveau omhoog gaan. De kostprijs bedraagt ongeveer 10 miljoen euro.

De bouw van een fiets- en voetgangersbrug over het kanaal in Vilvoorde heeft nu een klein jaar vertraging opgelopen. Normaal moest de brug, die de nieuwe stadswijk 4 Fonteinen met het park 3 Fonteinen moet verbinden, nu ongeveer klaar zijn maar dat zal niet lukken door problemen met de levertermijnen van het constructiestaal. De brug past in het recreatief netwerk "Van basiliek tot basiliek" en hoort bij de fietssnelweg FRO "Ringroute Brussel’.” 

"Moest al lang klaar zijn"

“Die brug moest eigenlijk al lang gerealiseerd zijn want dit is een oud dossier dat al tien jaar aansleept”, zegt burgemeester Hans Bonte (Vooruit). Bij de Waterweg nv geven ze de vertraging toe. “Die is het gevolg van problemen met de levertermijnen van het constructiestaal. Ondertussen lopen de werken op het terrein wel volop." De brug zou helemaal moeten klaar zijn voor het einde van dit jaar.

Meest gelezen