Archiefbeeld Bill Cosby, september 2018. ©  REUTERS

Amerikaanse Hooggerechtshof weigert rechtszaak Bill Cosby te behandelen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft maandag geweigerd om de rechtszaak tegen de Amerikaanse acteur Bill Cosby te behandelen. Dat schrijven verschillende Amerikaanse media. Daardoor wordt de beslissing van het hof in de Amerikaanse staat Pennsylvania behouden en blijft de 84-jarige acteur op vrije voeten.

Bron: Belga

Cosby kreeg in 2018 een gevangenisstraf van tussen drie en tien jaar. Meer dan zestig vrouwen hadden Cosby beschuldigd van seksueel misbruik. In het proces ging het wel maar om één geval uit 2004. De jury achtte het bewezen dat de acteur Andrea Constand gedrogeerd had en daarna seksueel misbruikt had. Cosby heeft altijd zijn onschuld staande gehouden.

De acteur ging in beroep. Hij klaagde dat gebruik was gemaakt van een verklaring die de acteur ooit aflegde in een andere rechtszaak. Hij dacht dat justitie die verklaring nooit tegen hem kon inzetten, maar dat gebeurde uiteindelijk toch. Aanklagers hebben daarmee zijn rechten geschonden, zo vond Cosby. In juni 2021 kreeg de acteur gelijk en kwam hij op vrije voeten.

De aanklagers hadden het Hooggerechtshof aangeschreven om de zaak te heropenen, maar dat heeft nu dus beslist om de zaak te klasseren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer