Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Lange wachttijden bij de tandarts: gemiddeld zes maanden wachten voor afspraak

Afspraak maken bij de tandarts? Dan is de kans groot dat u minstens een halfjaar geduld moet oefenen. De wachttijden zijn lang en heel wat tandartsen voeren zelfs een patiëntenstop in. Terwijl het alle hens aan dek is om de uitgestelde zorg door de coronapandemie bij te benen, gaat ook een grote groep tandartsen met pensioen. “Ik schat dat deze drukte nog een vijftal jaar zal aanhouden”, schat tandarts Vincent Koningsveld van het Verbond der Vlaamse tandartsen. 

25 reacties

  • Frank Wagemans

    2 jaar geleden
    tja vlaanderen moest en zou een numerus clausus voor medische beroepen invoeren ... en de simpelaars stonden te juichen ... nu niet meer ...
  • Sandra Colpaert

    2 jaar geleden
    Begin met het afschaffen van de ingangsproef voor arts en tandarts. Dan zal er al meer instroom zijn. Ik ken een verhaal van een jongen 2x in gangsproef niet geslaagd een jaar kine gedaan dan terug ingangsproef gedaan geslaagd. De beste leerling van de klas. Dus ingangsproef bewijst niets
  • willy goelen

    2 jaar geleden
    en ondertussen vragen ze wel woekerprijzen , lijk de rest van de dokters . ondertussen worden patiënten gestraft met het max factuur doordat de supplementen niet in het max factuur worden opgenomen , en iedereen vraagt tegenwoordig supplementen.
  • Ilse Verlinden

    2 jaar geleden
    Veel tandartsen werken ook maar weing uren en alleen overdag.,Probeer maar eens na 17u een afspraak te krijgen voor een werkende volwassene of een schoolgaand kind. En tijdens de vakanties lukt het ook niet, want dan zijn ze weg…..
  • Marianne Fritz

    2 jaar geleden
    Niet helemaal waar. Twee weken geleden een afspraak gemaakt voor 11/04 en dan op mijn vraag nog zo "laat" gezet. Dokters, tandartsen en andere vrije beroepen, die werken wanneer ze zelf willen. Als ze geen goesting hebben, dan zeggen ze dat er geen plaatsje vrij is.