Hoppy Beer Ladies

Poperinge verwelkomt de Hoppy Beer Ladies: "Wij zijn een bierproeversclub speciaal voor vrouwen"

Vanavond is er in Poperinge de opening van de Hoppy Beer Ladies. Een bierproeversclub exclusief voor vrouwen. "Hier in de hoppestad is er al een club voor mannen, maar daar zijn wij niet welkom. Nu hebben we er zelf één", zegt mede-oprichtster Caroline Bequoye. 

Het is een jaar of twee geleden dat het idee bij hen opkwam om een bierclub voor vrouwen op te richten: "Twee jaar geleden zaten we op een feestje en onze mannen waren aan het biljarten. Toen dachten we, wij willen ook een clubje, niet om te breien of zo, maar een echte bierclub voor dames", zegt mede-oprichtster Bequoye. "Poperinge is de metropool van de hoppe. De stad heeft vier brouwerijen. Er is hier in Poperinge al een bierproeversclub voor mannen, maar daar zijn wij niet welkom."

Niet drinken, maar degusteren

De opening van vanavond wordt alvast een succes: "We hadden nooit durven dromen dat er zoveel geĂ¯nteresseerde vrouwen zouden zijn. Vanavond werken we met Poperingse bieren. Wie denkt dat het een braspartij wordt, is eraan voor de moeite. We gaan niet drinken, maar degusteren", vervolgt Bequoye.

"Dat wil niet zeggen dat we geen avondje kunnen doorzakken, maar dat is niet ons hoofddoel", klinkt het. "We maken kleine hapjes, van voorgerecht tot dessert. We beginnen met scampi curry. Daar drinken we dan een Keikoppenbiertje bij. DĂ© ideale combinatie."

Hopmuseum als vaste stek

De vaste stek voor de Hoppy Beer Ladies wordt het Hopmuseum in Poperinge: "We kregen van de stad de toelating om daar activiteiten te organiseren." Mannen zijn niet welkom, maar vanavond is een uitzondering: "We hebben aan de burgemeester gezegd dat hij zeker welkom is, maar dan wel met een rok aan", grapt Bequoye nog.

Meest gelezen