Knie zorgt voor twijfels bij Wout van Aert in Parijs-Nice: “Een diepere wonde dan ik dacht”

Maandag werd hij nog geklopt door Fabio Jakobsen na een rit vol waaiers, dinsdag hoopt Van Aert op de hellende aankomst in Dun-le-Palestel opnieuw mee te spelen voor de zege in Parijs-Nice. Al voelt de nationale kampioen de gevolgen van zijn valpartij nog. Van Aert: “Alles staat of valt hoeveel parten mijn knie me speelt.”

Jeroen De Pauw

“Het is een diepere wonde dan ik had verwacht”, klinkt Van Aert wanneer het over zijn geblutste knie gaat die hij maandag opliep bij een valpartij vroeg in koers. “Ik heb goed kunnen slapen. Voorlopig hindert de knie mij niet, maar het is een beetje afwachten hoe die knie het vandaag tijdens de koers zal aanvoelen. Ik denk dat het wel zal meevallen.” Op lange termijn maakt de renner van Jumbo-Visma zich geen zorgen over de bewuste knie: “Zo erg is het niet. Het is iets dat met de tijd zeker zal genezen. Maar het is altijd om beter niet te vallen.”

Van Aert maandag na de etappe. ©  Hugo Coorevits

Net als maandag krijgen de sprinters opnieuw een kans vandaag. Al lopen de laatste twee kilometers wel wat bergop. “Het is een zeer lastige sprint”, denkt Van Aert. “Maar alles staat of valt hoeveel parten mijn knie me speelt. Als het niet 100 procent goed aanvoelt, zal ik mijn krachten sparen voor de tijdrit van morgen.”

Van Aert dinsdag bij de start van de tweede etappe met een flink ingepakte knie. ©  Hugo Coorevits

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer