juliette bruynseels

Brusselse festivals en discotheken organiseren benefietfestival voor Oekraïne aan het Atomium

Verschillende Brusselse organisatoren van festivals en discotheken organiseren nu donderdag 10 maart een benefiet voor de slachtoffers van de Russische invasie in Oekraïne. Het wordt een openluchtfestival aan de voet van het Atomium.

Onder andere Paradise City, Hangar, Voodoo Village, Couleur Café en de Brussels by Night Federation slaan de handen in elkaar voor het grote openluchtevenement. "Tussen 16.00 en 22.00 uur is iedereen die zich wil verzetten tegen de gruwelijke oorlog in Oekraïne uitgenodigd om te dansen voor het goede doel", klinkt het bij de organisatie.

De Brusselse discotheek "Fuse" voelt zich verbonden met de mensen in Oekraïne en vindt het daarom belangrijk om het benefiet mee te organiseren. "Wij ontvangen veel dj's uit het buitenland en een aantal onder hen komen uit Oekraïne. We kennen slachtoffers van deze crisis, dus we willen graag ons steentje bijdragen."

Geld voor slachtoffers

Tickets kosten 15 euro, maar bezoekers die dat willen krijgen ook de kans om meer geld te storten. De organisatie stort alle winst van het evenement rechtstreeks door naar de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne via de organisatie "Underground4Ukraine". Het festival vraagt ook om vlaggen en spandoeken mee te brengen en is nog op zoek naar extra vrijwilligers.

United for Ukraine

Meest gelezen