© Politie Antwerpen

Drugshond vindt cocaïne in huurauto: 16.000 euro aan merkkledij en dure armband in beslag genomen

Antwerpen, Mechelen -

De Antwerpse politie heeft drie personen opgepakt die verdacht worden van drugshandel. De bal ging aan het rollen nadat drugshond Dio vijftien dosissen cocaïne had gevonden die verstopt zaten in een huurwagen. Bij drie huiszoekingen nam de politie 22.000 euro en 27 stuks merkkledij in beslag.

jtp

Het trio kwam in beeld na een opmerkelijk kort bezoek met een huurwagen in Antwerpen. Het drugsondersteuningsteam hield de wagen in de gaten en volgde de verdachten naar Mechelen. Ook daar gingen ze kort binnen en buiten in een woning, waarna de politie besloot de wagen te controleren. “In het voertuig bleken vijftien dosissen cocaïne verstopt. Die werden gevonden dankzij drugshond Dio”, zegt de politie.

In het verdere onderzoek werden in totaal drie huiszoekingen uitgevoerd. “In de woning van een 21-jarige verdachte werd merkkledij ter waarde van zo’n 16.000 euro aangetroffen. De man was ook drager van een armband ter waarde van zo’n 13.000 euro. Er werd bovendien een kluis in beslag genomen. Die moet nog geopend worden”, aldus de politie.

In totaal nam de politie 22.000 euro, twaalf gram cocaïne, twee huurwagens, zes gsm’s, een kluis, een dure armband en 27 stuks merkkledij in beslag. “Drie verdachten van 21, 26 en 29 jaar oud werden gearresteerd en voorgeleid”, zegt de politie. Die stelde ook nog pv’s op omdat de bestuurder van de huurwagen bleek rond te rijden zonder rijbewijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER