© *

© *

© *

© *

© *

© *

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Deze modetrends werken ook in je interieur

Bepaalde trends vertalen zich in een wip van de catwalk naar de interieurwinkel. Interieurdesigners laten zich maar al te graag inspireren door modeontwerpers en dat is ook dit seizoen opnieuw overduidelijk. Bonten mantels transformeren in harige zitjes en gouden jurken vormen de inspiratiebron voor eigentijdse badkamertegels. Deze vijf trends horen zowel in je woonkamer als je kleerkast thuis.

VVA

Trend 1: Statement furs

Opvallende bontmantels sierden het voorbije modeseizoen talrijke schouders en in het winterse interieur waren zachte bontjes ook niet weg te denken. Van donzige, zachte plaids tot harige stoeltjes ... bont is alom tegenwoordig in het interieur. En je hoeft je donzige interieurspullen deze zomer zeker niet op zolder op te bergen, zo'n harige deken of stoel vormt ook de ideale metgezel voor frisse zomeravonden.

(Foto's: 1. mydomaine.com 2. hauteofftherack.stfi.re 3. aulitfineslinens.com 4. catwalkpictures/ Rodarte)

Trend 2: Luxueus fluweel

Zachte, aaibare materialen doen het meer dan goed, zowel op de catwalk als in het interieur. Fluweel was één van de meest prominente najaarstrends op de catwalks en nu maakt het materiaal ook zijn opwachting in het interieur. Beddengoed, stoelen, zetels en gordijnen krijgen allemaal een fluwelen jasje aan.

(Foto's: 1. catwalkpictures/ Alberta Ferretti 2. decoraid.com 3. keep.com 4. sincerelyjules.com 5. gravityblog.com)

Trend 3: Klatergoud

Metallics blijven een vaste waarde in je interieur. Terwijl de kopertinten de voorbije seizoenen de dominante factor waren, is het nu allemaal goud en rozegoud dat de klok slaat. De catwalks voor het komende zomerseizoen werden eveneens overspoeld door goud en zilver, al dan niet in glitterstof.

(Foto's: 1. cultoftomorrow.tumblr.com 2. digsdigs.com 3. styletaboo.tumblr.com 4. catwalkpictures/ Dolce & Gabbana)

Trend 4: Bloemenprints

Romantische bloemenprints zijn al enkele seizoenen hip op de catwalk én in het interieur. En dat blijft overigens ook nog wel even zo. Hoewel bloemen ook in de winter volop als print gebruikt worden, zijn ze in frisse tinten uiterst geschikt voor een zomerse update van je kleerkast én je woonkamer.

(Foto's: 1. catwalkpictures/ Philosophy 2. southshoredecoratingblog.com 3. antropology.com 4 antropology.com 5. apartmenttherapy.com 6. catwalkpictures/ Philosophy)

Trend 5: Geel

Geel is samen met fuchsia roze één van de trendkleuren van het komende modeseizoen. Ook in het interieur is de kleur aan een felle opmars bezig. Vooral okergele accenten zijn hipper dan ooit. Ze matchen wonderwel met grijze, witte of zwarte tinten en geven een overwegend wit interieur net een tikkeltje meer kleur en diepte.

(Foto's: 1. catwalkpictures/ Chloé 2. estiloydeco.com 3. insideisbeautiful.blogspot.com 4. gallery.apartmenttherapy.com)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wonen