Stichting Prins Laurent

Prins Laurent helpt met zijn stichting huisdieren van Oekraïense vluchtelingen: "We helpen de mens via zijn dier"

Prins Laurent zet zich met zijn stichting in om huisdieren van Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Zo krijgen ze gratis verzorging, eten en manden. "We willen de mens helpen via zijn dier", laat de prins weten aan Radio 2. "We proberen zo met onze Stichting een emotionele last weg te nemen."

"De mens helpen via zijn dier", dat is de missie van de Stichting Prins Laurent. "Dat motto passen we nu toe in deze crisissituatie", verklaart Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent in een interview met Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. "Onze Raad van Bestuur heeft unaniem beslist om deze dieren te helpen. We proberen zo met onze Stichting een emotionele last weg te nemen.  Dit is een uniek initiatief. " 

In de zes dispensaria (een dierenartspraktijk) van de Stichting (Brussel, Charleroi, Gent, Hasselt, Hornu en Luik) worden nu al huisdieren verzorgd van mensen in een precaire situatie. Maar vanaf nu zijn ze ook toegankelijk voor de huisdieren van de Oekraïense vluchtelingen. De diergeneeskundige zorgen worden hen volledig gratis aangeboden. Naast deze verzorging, zullen ze ook zaken zoals manden, kattenbakvulling en voedsel gratis aangeboden krijgen.

We zijn een samenwerking aangegaan met Sciensano. In het kader van deze hulpactie zullen alle dieren gratis getest worden op rabiës

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent

“We zijn ook een samenwerking aangegaan met Sciensano, het wetenschappelijk instituut voor gezondheid”, licht Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent nog toe. “In het kader van deze hulpactie zullen alle dieren gratis getest worden op rabiës (hondsdolheid).   Dit is verplicht in België, maar zijn dure testen. Een zware kost die wij dankzij deze samenwerking met Sciensano dus niet zelf moeten dragen.”

Hij onderstreept nog dat deze actie geen specifieke steun is aan één bevolkingsgroep. "Ik wil met mijn stichting iedereen helpen die in de problemen zit, vanwaar ze ook komen."

Meest gelezen