Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

OVERZICHT. Zo fel verschillen de brandstofprijzen in Europa

De brandstofprijzen swingen de pan uit. In verschillende landen is zowel de prijs van diesel (B7) als benzine (E10) hoger dan 2 euro per liter. Uit de recentste cijfers van de Nederlandse verkeersorganisatie ANWB (4 maart 2022, red.) blijkt dat de brandstofprijzen in Europa sterk verschillen. In welke landen betaal je het meeste? Hoe groot is het verschil met het goedkoopste land? En waar staat België in het rijtje? Wij maakten een overzicht. 

65 reacties

  • Chris Segers

    2 jaar geleden
    Men moet niet alleen de prijzen van de brandstoffen vergelijken maar ook de lonen in de verschillende landen
  • Stille Stille

    2 jaar geleden
    Sorry al de pomphouders die zich niet aan de max prijs houden per direct laten sluiten en een fikse boete er boven op eventueel licensie afnemen mijn baas gaat mij ook niet meer betalen dan max loon
  • Pierre Lüttich

    2 jaar geleden
    Ik vraag me af of onze politiekers hun brandstof ook ZELF dienen te betalen? Of brengen die een bonnetje binnen en betaalt de werkende man/vrouw dit er ook nog eens bij!
  • Martine Van Cutsem

    2 jaar geleden
    Eerst komen ze af met hun lez. Ons dieselke van 11 jaar mocht in grootsteden niet meer binnen. Na veel onderhandelingen met garage,zijn we.overtuigd.cng is het beste. Na 22 maand 5x de prijs. Vandaag 5,130€ kg Konden we de tijd maar terugdraaien.
  • Luc De Brandt

    2 jaar geleden
    Per liter benzine betalen we 0,80 € accijns + 21% btw op benzine EN accijns. Zonder die accijns en btw zouden we minder dan 1 € / liter betalen.