©  BELGA

KV Mechelen krijgt forfaitnederlaag aangesmeerd tegen OH Leuven

KV Mechelen heeft geen gelijk gekregen in de zaak in verband met de niet-gespeelde wedstrijd tussen OH Leuven, nadat Malinwa niet kwam opdagen voor de match.

Vincent Van Genechten, Milan Augustijns

Even in herinnering brengen: KV Mechelen zakte op 15 januari niet naar Leuven af, omdat doelmannen Gaëtan Coucke (23) en Maxime Wenssens (20) besmet waren met het coronavirus. Die laatste bleek echter op de B-lijst te staan bij Malinwa, waardoor niet voldaan was aan de voorwaarden voor uitstel.

“Het verschil tussen de A- en de B-lijst was ons niet bekend”, luidde het pleidooi van algemeen directeur Frank Lagast namens KV Mechelen bij de Disciplinaire Raad van de voetbalbond eind januari. OHL pleitte voor een forfaitscore. “Je kan toch moeilijk iedereen voor voldongen feiten plaatsen en vervolgens doodleuk vragen om de wedstrijd te herspelen?”, klonk het.

En het BAS volgde nu de redenering van de Leuvenaars, die de drie punten pakken met een 5-0-forfaitzege tegen KV Mechelen. Daardoor springt OHL met 40 punten naar de tiende plek in de Jupiler Pro League. KV Mechelen blijft zesde met 47 punten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer