Oekraïense soldaten in de regio Loehansk. Op het hevige verzet van de Oekraïners had het Russische leger initieel niet gerekend, beweren westerse analisten.
Volledig scherm
Oekraïense soldaten in de regio Loehansk. Op het hevige verzet van de Oekraïners had het Russische leger initieel niet gerekend, beweren westerse analisten. © AFP

Westerse deskundigen niet onder de indruk van prestaties Russische leger: “Lage moraal onder soldaten en strategische fouten van Poetin”

De Russische invasie in Oekraïne duurt nu al bijna twee weken. De oorlog is tot nu toe al erg vernietigend geweest voor de Oekraïners, maar toch verzetten de strijdkrachten zich vastberaden tegen de Russen. Door het hevige Oekraïense verzet wordt het Russische leger door experten dan ook niet meer blindelings als “onoverwinbaar” beschouwd. Integendeel zelfs: volgens verschillende militaire analisten uit het Westen zijn de Russen toch niet zo sterk als eerst gedacht, maar heerst er eerder chaos binnen het leger onder president Vladimir Poetin.