Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). © BELGA

Beke urenlang op de rooster voor wantoestanden in kinderopvang

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft zich dinsdag in het Vlaams Parlement urenlang moeten verdedigen tegen forse kritiek op de wantoestanden in de kinderopvang. Volgens de minister wordt er kordaat ingegrepen en zijn er in de week van 28 februari alleen al zes initiatieven aangepakt  "waar er een rood knipperlicht was". Maar zowel volgens de oppositie als volgens de eigen meerderheid is er (veel) meer nodig.

35 reacties

  • etienne vijverman

    2 jaar geleden
    ja wie zwaait er de plak daar meer dan waarschijnlijk de CD&V en zetten hun paraplu open zo kennen wij de politiek
  • Franc saas

    2 jaar geleden
    Kind en gezin opdoeken en ook Beke moet opstappen , maar Beke zal dat niet doen hij gaat over lijken hoor , hij promoveerde zichzelf ,tegen veel CD&V leden in van voorzitter tot minister .
  • Jan Van de Velde

    2 jaar geleden
    Iedereen wordt geacht de strafwet te kennen. Kindermishandeling is een misdrijf dat door de gerechtelijke overheid moet onderzocht en bewezen worden. Dit is het gevolg van de scheiding der machten. Misdrijven moeten dus aangegeven worden bij de gerechtelijke overheid en niet bij de administratieve. om de zelfde reden kan Beke slechts de erkenning van de instelling intrekken maar is hij onbevoegd om de dader te vervolgen. En vóór elke sanctie moet eerst het misdrijf zelf bewezen zijn.
  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    De schuldige is de dader, niet de minister. WB was er zelf niet bij toen het malheur gebeurde. Belangrijk zijn de mensen aan de basis, die het echte werk doen in het veld, de ondergeschikten ter plaatse, dié zijn het belangrijkst. Niet de minister.
  • alain schils

    2 jaar geleden
    Zowel Beke, Kind en Gezin opdoeken. Dan komt er er een ander rotzooitje in de plaats die hun zakken vullen. Er zal niets verbeteren.