Joel Hoylaerts / Photonews
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts / Photonews

Zware boetes voor honderdtal kinesisten voor onbewuste fout: “Heksenjacht op kine's”

Een honderdtal kinesisten heeft onlangs een boete in de bus gekregen omdat ze onbewust hun kosten verkeerd doorgeven. Dat blijkt uit onderzoek van ‘VTM Nieuws’ en ‘Het Laatste Nieuws’ en wordt bevestigd door beroepsvereniging AXXON. De kinesitherapeuten rekenen huisbezoeken aan voor patiënten met een beperking die samenwonen, maar volgens het RIZIV mag dat niet. “De wet is onduidelijk”, reageren de kinesisten woedend. Duizenden patiënten dreigen nu in de kou te blijven staan. 

21 reacties

  • Lieselot Longé

    2 jaar geleden
    Ik ben zelf een geconventioneerde kinesitherapeut die nog huisbezoeken doet. Ik verlies per 4 huisbezoeken 45 min. verplaatsingstijd en krijg hiervoor 4 x 1,13 euro = 4,52 euro. Zonder huisbezoeken zou ik op dezelfde tijd 2 patiënten extra in de praktijk kunnen behandelen en zou ik gemiddeld 48 euro verdienen in datzelfde uur. Dat is maarliefst 43.5 euro verschil op 1 uur tijd... Zouden jullie dan nog huisbezoeken doen?
  • Norbert Vannieuwenhuyse

    2 jaar geleden
    Ik vind 25€ niet veel. Mijne boekhouder vraagt 75 € per uur en die komt niet op huisbezoek
  • Gilbert Geldof

    2 jaar geleden
    Mevr. Adams, nooit iemands rekening maken! 25€/uur bruto. Daarvan moeten alle onkosten nog afgetrokken worden. RSZ, voorafbetaling belastingen, energie etc. Ik heb me altijd verwonderd hoe de kinesisten het redden. en 12 tot 13 euro/uur wil zeggen dat je werkgever X 2,5 betaalt, dus 30€/uur. En nee, ik ben geen kinesist, maar een gepensioneerd werknemer
  • Paul van de velde

    2 jaar geleden
    Boetes, het enige woord dat ze tegenwoordig overal gebruiken, we leven in een boetemaatschappij. Geld, geld en nog eens geld moeten ze hebben om het politieke circus draaiende te houden.
  • Ria Adams

    2 jaar geleden
    25 euro bruto per uur is niet slecht betaald de meesten werken nog altijd aan 12 tot 13 euro bruto per uur en die hebben ook maar enkele centjes onkosten vergoeding per km..