Radio 2

Laatste watertoren van Ieper verkocht voor 130.000 euro: "Ambitieuze plannen voor 3 lofts met prachtig uitzicht"

De laatste watertoren van Ieper is verkocht. Abdullai Akinjide (44) en zijn zoon Milan Verkindere (18) werken samen in The Agency, een familiebedrijf van projectontwikkeling in Deerlijk en boden maar liefst 130.000 euro, bijna het dubbele van de minimumvraagprijs van 75.000 euro. In de watertoren willen ze 2 of 3 lofts bouwen met een fenomenaal uitzicht over Ieper en omstreken. 

Op de veiling van de watertoren in het café ’t Kobbetje in Dikkebus waren er gisteren 4 kandidaat-kopers aanwezig. Uiteindelijk zijn Milan en zijn vader Abdullai van The Agency, een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in projectontwikkeling, de nieuwe eigenaars van de laatste watertoren van Ieper aan de Dikkebusseweg. "We zijn van plan om de watertoren te renoveren en er nieuwe lofts in onder te brengen", vertelt Milan Verkindere. 

"We gaan de toren opdelen in 2 of 3 delen en er aparte woningen van maken met een nieuwe lift en trap in het midden. Hoe groot de lofts zullen zijn, kunnen we nog niet zeggen. De kamerindeling moet nog verder uitgewerkt worden, maar dan hebben we natuurlijk de juiste vergunningen nodig. Maar op praktisch vlak is het zeker mogelijk!"

Radio 2

Fenomenaal uitzicht

Een van de troeven van de nieuwe lofts? Het prachtige uitzicht op Ieper en omstreken vanop de 34 meter hoge watertoren. "We zijn zelf al even via een ladder naar boven geweest en hebben er ook echt bovenop gestaan. En het zicht is echt fenomenaal", glundert Milan. "We zullen ook extra ramen voorzien in de watertoren, waardoor de mensen vanuit hun living van het uitzicht zullen kunnen genieten. Zo'n woning wordt een unieke ervaring en vind je nergens anders."

De watertoren werd gebouwd in 1921, maar is sinds 2009 bouwkundig erfgoed. De toren met een waterreservoir van 500 m³ zorgde in de vorige eeuw dat de Ieper van water voorzien was. 'Maar die wordt al jaren niet meer gebruikt", zegt Tine Vandermeersch, woordvoerder van De Watergroep. "We zijn blij dat mensen dit unieke bouwwerk appreciëren en vooral dat het een tweede leven zal krijgen."

Meest gelezen