Antwerps procureur des Konings Franky De Keyzer.
Volledig scherm
Antwerps procureur des Konings Franky De Keyzer. © Belga, rv


Antwerpse procureur geschokt door geweld uit gekraakte Sky-berichten: “Het gaat om barbaars geweld. Ook pakken geld springen in het oog”

Een jaar na de kraak van het versleutelde Sky ECC-netwerk zijn 276 nieuwe onderzoeken geopend, waarvan 229 dossiers in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. 888 verdachten werden verhoord. De speurders hebben ook meer dan 90 ton drugs in beslag genomen, goed voor een straatwaarde van 4,5 miljard euro, en geld en goederen voor een waarde van bijna 60 miljoen euro. De ontcijferde Sky-berichten tonen vooral ook zeer veel geweld. “Het gaat over barbaars geweld, en over verregaande intimidaties van personen en hele wijken”, zegt Antwerps procureur des Konings Franky De Keyzer.

18 reacties

  • Bert De Bruin

    2 jaar geleden
    Vele binnen justitie blijven echter met oogkleppen lopen. Zijn zij onbewaam of corrupt? U mag het invullen.
  • patrick feyen

    2 jaar geleden
    Wanneer doen ze er iets aan?
  • Helga Geuens

    2 jaar geleden
    Legaliseert drugs,welke dan ook.Steek er voor mijn part een bijsluiter bij.Druggebruikers vervallen ook niet in criminaliteit,als de drugs betaalbaar zijn.Zo verdienen die drugsbaronnen ook geen miljarden
  • alain schils

    2 jaar geleden
    Deze meneer snapt niet dat justitie verder slaapt en criminelen gewoon hun klusjes blijven opknappen. Je kan nog zo veel bendes opdoeken maar als de leiders buitenwandelen met behulp van advocaten die betaald worden door drugsgeld zal er niets veranderen. Hij bedoelt het goed maar beseft niet dat justitie (Van Qiuckenborne) enkel interesse vertoont voor zijn maandelijks riant inkomen.
  • Johan Vancaneghem

    2 jaar geleden
    De gepakte drugs kan gratis voorzien worden in drugsklinieken, dan hebben die dealers geen reden van bestaan meer en valt ook de criminaliteit weg. Moet natuurlijk wel Europees georganiseerd worden, en daar wringt het schoentje alweer.