Alweer bedrijf van Sihame El Kaouakibi failliet: reclamebureau WannaCatch legt boeken neer

WannaCatch, één van de vennootschappen waarin omstreden politica Sihame El Kaouakibi een vinger in de pap had, is failliet verklaard. De ondernemingsrechtbank in Antwerpen sprak dinsdag het faillissement uit, bevestigt persrechter Frank Vennekens. Het reclamebureau werd onder meer ingeschakeld door de Antwerpse politie in 2019 en ontving voor die opdracht 40.000 euro.

Ingmar De Temmerman

LEES OOK. Het spinnenweb van Sihame El Kaouakibi: de geldstromen in kaart gebracht

WannaCatch is al het tweede “Wanna” bedrijf van El Kaouakibi dat failliet gaat nadat het jobplatform WannaWork in de zomer van 2021 de boeken moest neerleggen door schulden. Beide vennootschappen werden geleid door Erika Nyugen, de zakenpartner van El Kaouakibi.

Annemie Moens en Benjamin Vande Casteele werden nu als curatoren aangesteld om het faillissement verder af te wikkelen. Moens werd eerder al aangesteld als voorlopig bewindvoerster van Let’s Go Urban.

LEES OOK. Wie is Erika Xuan Nguyen, de partner van Sihame El Kaouakibi?

El Kaouakibi is aandeelhoudster en was tot november 2019 bestuurder bij WannaCatch. Het reclamebureau haalde in 2019 voor 40.000 euro een project van de Antwerpse politie binnen om de kloof met jongeren te verkleinen. Het schreef zichzelf (onterecht) aan als jongerenwerking om zo het contract binnen te krijgen.

Begin vorig jaar barste er een subsidieschandaal los rond Vlaams politica Sihame El Kaouakibi. Ze ontving van verschillende overheden subsidies voor haar Antwerpse jongerenproject Let’s Go Urban, maar zou de gelden verder hebben doorgesluisd naar haar andere organisaties, waaronder WannaCatch.

Sinds maart 2021 loopt er een gerechtelijk onderzoek. De feiten werden gekwalificeerd als valsheid in geschriften, bedrieglijk niet voeren van een correcte boekhouding, subsidiefraude, misbruik van vennootschapsgoederen, misbruik van vertrouwen, valsheid in informatica en externe en interne hacking.

Let’s Go Urban werd in juni failliet verklaard, omwille van de schuldenberg van ruim 200.000 euroen het stopzetten van de samenwerking met (en door) de stad Antwerpen. Het job- en rekruteringsplatform WannaWork onderging een maand later later hetzelfde lot en nu heeft ook WannaCatch de handdoek in de ring gegooid.

LEES OOK. Er zit schot in zaak-Sihame El Kaouakibi, maar advocaat krijgt geen inzage in dossier: “Zo kunnen we ons niet verdedigen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER