Woensdag was er wel een betonpomp aan het werk. © BEPR

Weg in Heist-op-den-Berg al week versperd voor kraan die er niet is, handelaars snappen het niet: “Absurdistan”

Heist-op-den-Berg -

De handelaars uit de omgeving van de Bossestraat in Heist-op-den-Berg zijn moeilijker bereikbaar vanuit het centrum. Al een week is de baan in één richting afgesloten voor de komst van een grote kraan, ook al was die nergens te bespeuren.

Bert Provoost

“Vanaf 3 maart begint een externe firma aan een ruwbouw ter hoogte van Bossestraat 7. Voor deze werken moeten zij een bouwkraan plaatsen op het openbaar domein. Daardoor wijzigt de plaatselijke verkeerssituatie en geldt hier enkelrichtingsverkeer. Het is aldus niet mogelijk om de Bossestraat in te rijden vanuit Paul Van Roosbroecklaan, Frans Coeckelbergsstraat en Boudewijnlaan”, zo meldde de gemeente een tijd geleden.

De hinder zou zo’n zes weken duren. De voorbije dagen groeide dan ook het ongeloof bij de handelaars toen bleek dat de straat wel afgesloten was, maar de kraan er maar niet kwam. “Dit is toch wel Absurdistan. Woensdag was er eindelijk beweging te zien, met een betonpomp die actief was. Maar ook nu vinden we het een bizarre situatie. Het gaat om een klein bouwproject van enkele meters breed, waarvoor ze dan zo lang een gigantische kraan op de openbare weg gaan zetten. Daardoor zijn we als handelaars moeilijker bereikbaar”, zegt Johan Cannaerts van de Delhaize.

Grote omleiding

De kwestie is gemeld bij het schepencollege, maar daar kregen de handelaars voorlopig nog geen feedback van. Er is een omleiding via Boudewijnlaan, Mechelsesteenweg en Kasteelstraat. “Die is dan ook nog eens in de voor ons slechte richting. De meeste klanten komen vanuit het centrum en zij moeten nu helemaal rondrijden via Jespers. Als de omleiding omgedraaid zou worden, zou het nog iets makkelijker zijn om ons te bereiken. We adviseren onze klanten om via de Cuperuslei te komen, dan moet je de grote omleiding niet volgen”, geeft Cannaerts nog mee. (bepr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER