Tim Cook toont de nieuwe iPhone SE. ©  EPA-EFE

Apple lanceert nieuwigheden: ook budgetvriendelijke iPhone

Er komt een nieuwe, budgetvriendelijke iPhone die compatibel is met 5G-netwerken. Dat is dinsdag aangekondigd tijdens een persconferentie van Apple. Ook lanceert het bedrijf een nieuwe iPad Air en komt er een sneller werkende chip.

red

Apple heeft dinsdagavond omstreeks 19u Belgische tijd de nieuwigheden binnen het bedrijf voorgesteld. Het gaat onder meer om een nieuwe versie van de iPhone SE uit 2020. Dit toestel zal 5G ondersteunen. Onder het scherm is nog steeds de vingerafdrukscanner te vinden, geen gezichtsherkenning. Het toestel heeft daarnaast een enkele 12-megapixelcamera. De nieuwe SE zou budgetvriendelijk zijn: de variant met 64GB kost 529 euro, met 128GB kost die 579 euro en met 256GB aan opslag kost het toestel 699 euro.

Daarnaast kondigde Apple ook een nieuwe iPad Air aan. Ook dit toestel zal compatibel zijn met 5G en voorzien zijn van een frontcamera met ultragroothoeklens en betere camerafuncties. Zo zal de software standaard kunnen inzoomen en volgt de camera ook de gebruiker tijdens een videocall. De meest recente iPad Mini had die functie al, net als de iPad Pro. Voor de iPad Air is dit nieuw. Kostenplaatje: iPad Air 2022 met 265 GB geheugen, Wifi én 5G: 1038,50 euro. De versies met minder geheugen en/of zonder wifi zijn goedkoper.

Apple introduceert ook de M1 Ultra, die bestaat uit een combinatie van twee M1 Max-chips, die met elkaar verbonden zijn via UltraFusion. De ‘dubbele chip’ zou voor een snellere werking zorgen.

 ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER