©  EPA-EFE

Xavi ziet Barcelona niet als favoriet voor de EL-zege: “Clubs als Sevilla hebben meer kans”

Na enkele woelige maanden lijkt Barcelona zich net op tijd te hebben herpakt. Tegen Napoli voetbalde het als vanouds weer dominant. “Maar dat wil niet zeggen dat we de favoriet zijn voor de eindwinst”, aldus coach Xavi, die de verwachting wat wil temperen voor het duel met Galatasaray morgen.

Jens Jacobs, Belga
Bron: BELGA

Met zes zeges en twee gelijke spelen in de laatste acht wedstrijden heeft Xavi FC Barcelona weer op de rails gekregen, maar als favoriet voor de Europa League ziet de Catalaanse coach zijn club niet. “Ik beschouw ons niet als een van de favorieten. We kennen de competitie niet, hebben die nog nooit gewonnen. De favorietenrol gaat naar clubs als Sevilla”, vertelde Xavi op de persbabbel voor de clash met Galatasaray.

“Ons belangrijkste doel is volgend seizoen weer in de Champions League staan en daarvoor moeten we ofwel de Europa League winnen, ofwel ons werk doen in La Liga. Natuurlijk willen we presteren in Europa, maar onze uitdaging ligt eerder in de Spaanse competitie. Daar willen we zien hoever we staan.”

FC Barcelona wist voor de winterstop voor het eerst in meer dan 20 jaar de groepsfase van de Champions League niet te overleven, maar na het vertrek van Ronald Koeman als coach hervond de club zijn adem en werd er in de tussenronde vlot afgerekend met het Napoli van Dries Mertens. 

“Tegen Napoli was het goed, dat moet we ook durven te zeggen. Er zit opnieuw een leuke dynamiek in de ploeg en dat moeten we zo houden, te beginnen met de thuismatch van donderdag tegen Galatasaray. Kansen creëren en die ook afmaken, daar komt het in het voetbal op aan.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer