Zo fietste Wout van Aert naar geel in Parijs-Nice: langer dan 200 meter op de trappers lopen op een rotstuk richting finish

Na drie keer net niet, was het toch eindelijk raak voor Wout van Aert in Parijs-Nice. De Belgische kampioen liet nogmaals zien dat hij bij de absolute top in het tijdrijden behoort. Dat bevestigen de cijfers op Strava.

Jens Jacobs, Vincent Van Genechten

Meten is weten. Steeds meer wielerploegen zijn te vinden voor het analyseren van gegevens. Ook heel wat renners vinden het fijn om te weten wat ze verwezenlijkt hebben. Ook Wout van Aert behoort tot dat groepje. De Belgische kampioen deelt traditiegetrouw na elke race en trainingsrit zijn gegevens op Strava. Zo ook na zijn overwinning in de tijdrit van Parijs-Nice.

Daaruit wordt duidelijk dat er geen maat stond op Van Aert. Van Aert, die meteen ook de leiderstrui overnam van zijn ploegmaat Christophe Laporte, reed tegen 48,6 km/u over de 13,22 km die de renners moeste afleggen in Frankrijk. Daarnaast pakte de Kempenaar ook nog eens de snelste op maar liefst vijf segmenten (KOM’en) op het parcours. Roglic en co. hebben het geweten.

Vooral het eindschot van de Kempenaar was indrukwekkend. Hij stond op de pittige slothelling, met stukken tot 15 procent, meer dan 200 meter lang op de pedalen. Van Aert ging slechts heel even onder de 20 kilometer per uur en eindigde op de finish met een piek aan 39,1 kilometer per uur. Goed voor een bonus van 2 seconden op Roglic.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen