AP
Volledig scherm
© AP

Rusland ontkent aanval op kinderziekenhuis niet: “Maar Oekraïens leger gebruikte het als uitvalsbasis”

De luchtaanval die Rusland uitvoerde op het kinderziekenhuis in de Zuid-Oekraïense havenstad Marioepol is volgens president Volodymyr Zelensky "het ultieme bewijs van genocide". In een toespraak -gedeeltelijk in het Russisch- sprak Zelensky van een "oorlogsmisdaad" en ook vanuit de internationale gemeenschap kwamen er scherpe reacties. Rusland ontkent de aanval niet, maar stelt dat “Oekraïense legereenheden het ziekenhuis gebruikten als uitvalsbasis”.

80 reacties

  • Jo Nijs

    2 jaar geleden
    Waar blijft een internationale vredesmacht ? Blauwhelmen ?
  • Rik Muylaert

    2 jaar geleden
    De geschiedenis wordt altijd geschreven door de overwinnaar.
  • Frans Peeters

    2 jaar geleden
    Zelenski gebruikt zijn volk als schilt, ook een oorlogsmisdaad en de tekorten hier worden nu al duidelijk, nu nog 200000 vluchtelingen erbij
  • ivan de ridder

    2 jaar geleden
    Burgerdoelwitten worden niet gespaard om een kapitulatie van de Oekraïnse regering af te dwingen. Indien ze zich niet overgeven, gaat Rusland hun nog durven beschuldigen van alle schade dat zij aangericht hebben, omdat ze het zogezegd te ver hebben laten komen. Lijkt mij toch duidelijk? Zorg dat alle (toekomstige) financiën en eigendommen van rijke (Wit-)Russen wereldwijd aangeslagen worden en dat deze info (en ook de dood van vele Russische militairen) de lokale bevolking kan bereiken.
  • Jef Motmans

    2 jaar geleden
    Op de video is duidelijk te zien dat er inderdaad militairen aanwezig waren. De Russen hebben deze keer gelijk.