Geschorste crèche in Schoten toch opnieuw open, Kind en Gezin misnoegd

Kinderdagverblijf De Vlindertjes van Elshout in Schoten is ondanks een ­eerdere schorsing woensdag opnieuw opengegaan. Kind en ­Gezin is misnoegd en wil de ­crèche ­definitief sluiten, schrijft De standaard.

Bron: BELGA

Kind en Gezin, dat toezicht houdt op de crèches, had recent ­beslist om vanaf 1 maart de erkenning van de Vlindertjes van Elshout bij hoogdringendheid te schorsen. Dat nieuws veroorzaakte vorige week heel wat heisa, zeker ook omdat de uitbaatster begin ­vorig jaar bleek te zijn veroordeeld tot 1 jaar cel met uitstel voor een onterende behandeling van enkele van de kinderen, feiten die dateren van 2017 en 2018.

Door de schorsing mag de ­crèche twee maanden lang geen enkele baby of peuter opvangen. De schorsing kwam er na een nieuwe klacht in februari. Toch opende de crèche woensdag opnieuw de deuren, “eenzijdig en zonder voorafgaande goedkeuring” volgens Kind en Gezin.

Bezwaar

De advocaat van de uitbater liet weten dat de crèche dinsdag bezwaar heeft ingediend tegen de schorsing door Kind en Gezin. “De indiening van dat bezwaar schorst de uitvoering van de beslissing volgens de wettelijke bepalingen, zodat de crèche opnieuw is opengegaan.”

Kind en Gezin vroeg de gemeente Schoten om een sluitingsbevel tegen de crèche op te maken. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen