Jozef Chovanec (38) stierf twee jaar terug na een gespierde arrestatie in de luchthaven van Charleroi.
Volledig scherm
Jozef Chovanec (38) stierf twee jaar terug na een gespierde arrestatie in de luchthaven van Charleroi. © RV

Nieuw rapport over doodsoorzaak gelekt in zaak-Chovanec: “Dit onderzoek is beschamend en een rechtsstaat onwaardig”

Opnieuw ophef in de zaak van Jozef Chovanec, die op 28 februari 2018 stierf in het ziekenhuis, drie dagen na een politie-interventie in een cel op de luchthaven van Charleroi. Een tweede medisch verslag werd gelekt waarin staat dat de Slovaakse man zichzelf dodelijk verwondde door met zijn hoofd tegen de muur te slaan, en een hartstilstand kreeg door de toegediende injectie. Dat meldt RTL Info en de info wordt bevestigd aan onze redactie. De advocaten van de weduwe van Chovanec zijn verbijsterd: “Dit is foutieve berichtgeving. We vragen een strafrechtelijk onderzoek naar dit lek.”

12 reacties

  • Pat Debal

    2 jaar geleden
    Jambon moet ook nog eens goed aan de tand worden gevoeld want hij wist dit niet en wist dat niet maar wist wel zijn postje te behouden.Hij moest ontslag nemen maar ja dat postje was meer waard en dat loon nog meer
  • Robert DE REU

    2 jaar geleden
    Wat daar juist is voorgevallen en oorzaken weet ik niet was er niet bij dus ga ook geen oordeel vellen, wel weet ik dat het gedrag van die Politievrouw alle fatsoen te boven gaat en begrijp niet dat ze nog lang haar C4 niet heeft gehad, je moet dat maar eens doen als burger ergens.
  • Franc saas

    2 jaar geleden
    Jan Jambon wist van niets , hij keek de andere kant op ...hij wist van niets , was niet geinformeerd ,wist ook niet meer of hij de Slowaakse ambassadeur had ontmoet !! en ja, nadien wist hij het wel ...hij had hem dan toch ontmoet.Jambon had ontslag moeten nemen, maar het postje en het gigantisch maandelijks loon wilde hij niet afstaan hé.
  • frans Venloo

    2 jaar geleden
    Politiek aangestelde rechters door het parket aangestelde en goed betaalde experten Zie U ook al waar het schoentje knelt .
  • Karl Callebaut

    2 jaar geleden
    Het gerecht (gekrom is een betere omschrijving, me dunkt) in Charleroi...Waar kennen we dit nog van? Dutroux? De bende van Nijvel?...Mooie reclame voor onze rechtsstaat...en het geeft je als zware belastingen betalende burger (want het gerecht is uiteraard ondergefinancierd) onmiddellijk een veilig en comfortabel goed gevoel...