Jessy uit Kapellen: “Rijden op aardgas (CNG) is onbetaalbaar geworden”

Jarenlang was rijden op aardgas relatief goedkoop, maar door de oorlog in Oekraïne zijn de prijzen volledig ontspoord. “Het is niet meer vol te houden. Vroeger kostte CNG 0,5 euro per kilo, nu bijna 5 euro”, vertelt Jessy Thielemans bij Radio 2 Antwerpen.

"Rijden op aardgas is onbetaalbaar geworden", vertelt Jessy Thielemans in Gazet van Antwerpen en uitgebreid bij Radio 2. Zij ruilde twee jaar geleden haar dieselwagen voor een wagen op CNG. Rijden op CNG was jarenlang relatief goedkoop, maar de prijs is enorm gestegen door de oorlog in Oekraïne.

"De garagist heeft me 2 jaar geleden aangeraden om een auto op CNG te kopen omdat ik veel kilometers doe. Hij vertelde me dat het enorm milieuvriendelijk is en daarbovenop nog eens goedkoper. Als ik me niet vergis, betaalde ik in het begin ongeveer een halve euro per kilo. Momenteel betaal ik dus bijna 5 euro per kilo (de prijzen lopen momenteel op tot net onder de 4 euro, nvdr.). Het is gewoon verschrikkelijk en niet meer vol te houden."

Ik heb de auto echt nodig om op mijn werk te geraken, want daar rijdt geen openbaar vervoer

Jessy Thielemans, rijdt met een wagen op CNG

"Als ik toen geweten had wat ik nu wist, had ik die auto nooit gekocht. We hebben geen glazen bol natuurlijk. Destijds vertelde men ook dat er nog tankstations zouden bijkomen waar je CNG kan tanken. Maar het dichtstbijzende tankstation is voor mij toch nog 17 kilometer rijden. Met een volle tank kan ik slechts 250 kilometer rijden. Daarnaast heeft mijn wagen ook nog een kleine benzinetank, waar ik 100 kilometer mee kan rijden. Momenteel is benzine goedkoper dan aardgas, dus ik laat mijn CNG-tank even leeg."

Jessy kan niet zonder haar auto ook al kost het haar veel geld. "Ik heb de auto echt nodig om op mijn werk in de haven te geraken, want daar rijdt geen openbaar vervoer. Met de fiets ben ik meer dan een uur onderweg waardoor ik 's avonds ook veel later thuis ben. Als alleenstaande moeder met 2 kinderen lukt me dat niet." 

De auto verkopen is ook geen optie. "Ik ben hem nog aan het afbetalen. Bovendien zou ik de wagen sowieso met verlies verkopen, want wie koopt er in deze tijden nog een auto op gas aan." 

Meest gelezen