Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Dieselprijs stijgt in één klap met 20 cent per liter. Zien tankstations zich gedwongen om te sluiten? “Wettelijk eigenlijk geen andere optie”

De maximumprijs voor diesel aan de pomp stijgt morgen met ruim 20 cent naar 2,286 euro per liter. Een ongeziene sprong. En het einde is nog niet meteen in zicht. Pas vorig weekend ging de maximumprijs voor het eerst ooit door de grens van 2 euro per liter. “Als pomphouders de wet willen respecteren, zouden ze eigenlijk moeten sluiten.”

318 reacties

  • Nils De Vriendt

    2 jaar geleden
    En de toevoer van brandstof blijft dezelfde. Wie gaat met al dit geld lopen met het oorlogsexcuus?
  • JEAN POLLET

    2 jaar geleden
    Vluchtelingen helpen MOET 'Maar bereken eens HOE ver men gaat alvorens eigen volk te treffen' Wie betaald de rekenlng van de Staat?
  • Dennis De Mennis

    2 jaar geleden
    Bij ons is de benzine altijd duurder, nederland. Mensen zullen wat minder moeten gaan rijden, wel zo gezond. Gelukkig is er hier wel al iets gedaan. Compensatie energie voor iedereen en voor minder bedeelde nog extra compensatie via gemeente. Maar als ik lees 500euro per maand betalen, woon je dan in een koude grot? Of staat verwarm op Lees net dat belasting op benzine omlaag gaat in nederland. Nederland, belgie en EU VERGROEN. Betaal nu "graag" meer zolang poetin er maar aan onder door gaat
  • Johan Dewolf

    2 jaar geleden
    Meer dan de helft van het wagenpark bestaat uit bedrijfswagens mèt tankkaart dus wat is het probleem ?
  • ERWIN VERMEIR

    2 jaar geleden
    Wéér een dag voorbij, de zoveelste, en nog heeft onze regering niks ondernomen om de prijzen te drukken. Een regering onder leiding van een blauwe premier, de blauwen die toch zo tegen belastingen zijn. In woorden dan toch, maar niet in daden. Gisteren kwam dan het flauwste excuus: "we kunnen een paar dagen niks doen, want de premier zit in Versailles".Dat is echt met de mensen lachen. De auto is jullie melkkoe,maar als de burger zijn auto héél even zou laten staan, is vadertje staat verloren!