©  Joris Herregods

Medewerkster containerterminal opgepakt na grote cocaïnevangst

Beveren, Antwerpen -

Een jonge medewerkster van de MPET-containerterminal aan het Deurganckdok is door de onderzoeksrechter aangehouden wegens betrokkenheid bij drugssmokkel. De Antwerpse vrouw deed opzoekingen naar een container waarin een grote partij coke zat.

De Federale Gerechtelijke Politie heeft deze week een jonge Antwerpse vrouw gearresteerd op haar werk bij de MPET-containerterminal aan het Deurganckdok in de haven van Antwerpen. De vrouw, een jonge twintiger, werkte volgens onze bronnen als planner op de terminal.

Chaima M. was in het vizier van de speurders gekomen nadat in januari van dit jaar een grote partij cocaïne van meer dan een ton onderschept was in een container op de grote terminal aan kaai 1742. Bij die inbeslagname werden toen al twee mannen opgepakt, zij waren allicht gestuurd om de drugs uit de Zuid-Amerikaanse container te halen.

Uit het onderzoek bleek volgens onze informatie dat Chaima M. opzoekingen had gedaan naar de container waarin de drugs aangetroffen werden. Ze werd door de onderzoeksrechter aangehouden en zal voor de raadkamer moeten verschijnen, daar zal beslist worden of de aanhouding van M. al dan niet verlengd wordt.

Het parket van Dendermonde wil niet communiceren over de arrestatie van de havenmedewerkster. (jtp, svw, sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen