Voor Sean Dhondt is het zijn allereerste musical. “Ik had het altijd te druk, maar nu zat de timing goed.” ©  Dirk Vertommen

Sean Dhondt debuteert zondag in ‘Ketnet Musical: De Finale’: “Ik moest aan de kinderen vragen waar ik moest staan”

Antwerpen -

Presentator en zanger Sean Dhondt maakt zondag zijn debuut in Ketnet Musical: De Finale. Zo blijft hij na zijn afscheid van The Voice Kids nog wel even met kinderen aan de slag. Daarvoor moet hij wel een tandje bij steken. “Zo veel leren en huiswerk maken: ik lijk weer op school te zitten.”

Guy Van Vliet,

Met De Finale valt definitief het doek over de populaire reeks Ketnetmusicals. Het is de laatste editie, maar wel de allereerste musical voor Sean Dhondt. “Ik kreeg al vaker de vraag en ik wilde absoluut eens in een musical staan, maar het was altijd te druk. Ik ben bezig met televisie, radio en muziek maken. Nu zat de timing goed”, vertelt Dhondt.

Zo blijft hij na The Voice Kids met jongelui werken. “De jarenlange ervaring van The Voice Kids komt natuurlijk goed van pas”, beseft Dhondt. “Soms heb ik bij die jongeren het gevoel dat ik mezelf zie staan, met dezelfde goesting om op dat podium te staan. Ik moet wel toegeven dat ik mezelf ben tegengekomen: in een musical staan is heel pittig. Ik was al zo blij dat het script eindelijk in mijn hoofd zat, maar toen had ik nog niet gedanst.”

Dhondt speelt in de musical samen met Gloria Monserez (rechts), die de hoofdrol voor haar rekening neemt. ©  Dirk Vertommen

Om nog maar te zwijgen over de posities op het podium. “Dat hangt vol met ducttape, om aanwijzingen te geven. Zeker in het begin moest ik zoeken en aan de kinderen vragen waar ik moest staan. Een beetje gênant. Zij zijn met alles zo veel sneller weg, ik merk dat mijn harde schijf al een beetje vol begint te zitten. Ik moet zo veel leren dat ik opnieuw op school lijk te zitten”, knipoogt Dhondt.

Vriendin als back-up

Huiswerk hoorde er dus ook bij. Gelukkig kan Dhondt daarvoor rekenen op back-up van zijn vriendin Maithé, bij wie hij vorig jaar de nieuwe liefde vond. Zij is triatlete en heeft dus geen gebrek aan energie. “Terwijl mijn vriendin thuis op de loopband stond, oefende ik ernaast mijn danspasjes. Ik zag in de spiegel hoe vreemd mijn moves aanvankelijk waren. Maithé zei dat het wel oké was, maar misschien nog niet helemaal op punt stond”, lacht Dhondt.

En ook op zijn mama kon hij rekenen. “Via videochat namen we samen het script door. Mijn ma, die zelf altijd voor de stadsschouwburg van Sint-Niklaas werkte, vroeg op een bepaald moment of we een souffleur hebben die de juiste woorden toefluistert als we de tekst kwijt zijn. Dat is natuurlijk niet het geval.”

Dhondt deelt het podium met negentien jonge talenten. “Zij zijn met alles zo veel sneller weg, ik merk dat mijn harde schijf al een beetje vol begint te zitten.” ©  Dirk Vertommen

Dat huiswerk maken is dus net zo belangrijk als in zijn schooltijd. “Anders kan ik niet mee. Niet tijdens de repetities en al zeker niet tijdens de voorstellingen”, weet Dhondt. “Tijdens een concert kan ik het publiek wel even laten meezingen, maar in een musical is er geen back-up. Ben ik hier mijn tekst kwijt, dan ga ik af voor een hele schouwburg en laat ik de anderen in de steek.”

De sympathieke jongen

In Ketnet Musical: De Finale speelt Dhondt overigens de lakei van de koning in het Land der Musicals. De koning is verdwenen, dans en muziek zijn uit de boze. Het is aan Dhondt als lakei om mee een oplossing te zoeken. “Ik ben dus weer de sympathieke jongen. De slechterik heb ik ooit nog maar één keer mogen spelen, in de film Losers Revolution”, vertelt Dhondt. Volgens hem wordt de laatste Ketnetmusical één groot feest. “Dat het de laatste keer is, zorgt voor een euforische sfeer. Bovendien komen alle hits uit de vorige musicals nog eens samen, dus het wordt spetterend!”

Ketnet Musical: De Finale, te zien vanaf 13 maart. Meer info en tickets via www.ketnetmusical.be.

LEES OOK. Herenthoutenaar Sebe Buermans (15) is bijna klaar voor hoofdrol in Ketnetmusical: “Repeteren van ’s ochtends tot ’s avonds”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER