Van de elektrische fiets tot minder extraatjes voor de werknemers: iedereen heeft zijn manier om met de stijgende brandstofprijzen om te gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Van de elektrische fiets tot minder extraatjes voor de werknemers: iedereen heeft zijn manier om met de stijgende brandstofprijzen om te gaan. © Photo News

Vier Vlamingen over hoe zij de hoge prijzen aan de pomp al voelen: “Gaat het zo verder, kan ik binnenkort niet meer naar mijn werk”

Het mogen dan maar cijfertjes aan de pomp zijn, elke sprong van de diesel- of benzineprijs komt aan bij de gewone man in de straat. Hoe groot de impact echt is en hoe ze nog energie tanken in sombere tijden, vertellen vier Vlaamse burgers en ondernemers. “Zodra ik voor een korte verplaatsing nog maar overweeg de auto te nemen, roep ik mezelf meteen tot de orde.”

150 reacties

  • imke de meester

    2 jaar geleden
    Wat moeten dan gepensioneerden zeggen die hebben geen km vergoeding,die gaan werken wel
  • Karel Van Biezen

    2 jaar geleden
    Wel al bij al is dit een bijzonder positieve evolutie. Zoals je in het artikel kan lezen gaan mensen nu eindelijk eens nadenken over hun mobiliteit in plaats van uit gewoonte automatisch in de auto te ploffen voor iedere verplaatsing. Het resultaat is er ook al meteen; meer en meer mensen stappen op de fiets of het openbaar vervoer. Gezien dat 7/10 werknemers op minder dan 20 km van het werk woont, is het potentieel voor de fiets dan ook gigantisch. Milieuvriendelijk, stil, gezond, winst.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Inderdaad Bruno Geldhof. De brandstofprijzen waren gecrasht. Als de prijs aan de pomp dan ook evenredig gecrasht was dan zou die nu niet zo hoog zijn. Daar zit ergens het probleem.
  • Ad Zoontjens

    2 jaar geleden
    De ene helft van Belgie moet sappelen voor elk litertje benzine te besparen, en de andere helft stapt doodleuk in het vliegtuig voor een vakantie aan de overzijde van de wereldbol. Kan de overheid niet wat meer tax zetten op die kerosine? Voor zakenreizigers geldt trouwens dat Corona ons heeft geleerd dat veel zakentripjes nergens voor nodig zijn. Videovergaderen is immers ook vergaderen! Kan dat niet wat minder daar boven in die blauwe lucht??
  • eric debanne

    2 jaar geleden
    Jurgen Herbert : de nagel op de kop 👍 Pure discriminatie gewoon de waarheid helaas !