Deze dames ‘ontdekten’ drijfzand op het strand: “We zakten weg tot aan ons dijbeen”

© mvn

© mvn

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een strandwandeling tussen Blankenberge en Zeebrugge is eventjes levensgevaarlijk. Er zijn grote stroken drijfzand opgedoken na de werken voor het Stevin-project. Een vijftiger uit Sint-Michiels kwam samen met haar nicht vast te zitten. “Tot aan ons dijbeen”, zegt ze.

Tim Lescrauwaet

Een gezellige strandwandeling draaide woensdagmiddag een beetje anders uit voor Lut Debruyne (56) uit Sint-Michiels. Zij was met haar nicht naar Blankenberge gaan wandelen toen het in het terugkeren verkeerd ging. De twee kwamen in drijfzand terecht en zakten steeds dieper.

“In het begin was het wel grappig”, vertelt Lut. “Maar plots zakten we tot aan onze dijen in het zand. We hebben niet gepanikeerd, maar ik moet toegeven dat ik toch er toch heel even niet meer helemaal gerust in was. Ik dacht vooral aan hoe ik mijn nicht er nog uit zou moeten krijgen als ze nog dieper zakte.”

De twee gooiden zich allebei plat op hun buik om hun benen en voeten zo uit het drijfzand te kunnen trekken. En dat lukte, maar van zodra ze weer wilden stappen, zakten ze opnieuw naar onderen. “Zo ging het eigenlijk wel even door”, vertelt Lut. “Ik had echt het gevoel dat dat nog een groot gebied was waar we niet zomaar uit geraakten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen