Hele woonwijk werd gesloopt voor bedrijven. 10 jaar later staat er geen enkel bedrijf.

© dvh, fvv, rr

Met pijn in het hart moesten de bewoners van de Lourdeshoek in Meulestede tien jaar geleden hun wijk achterlaten. Het moest snel gaan: hun huizen zouden plaatsruimen voor een nieuw bedrijventerrein. Maar tien jaar later is er geen enkel bedrijf te bespeuren. Hoe kan dat? En is de Lübeckwijk, die binnenkort ook wordt gesloopt, hetzelfde lot beschoren?

Karel Van Keymeulen en Bert Staes

“Dit is het einde van de oude Lourdeshoek en het begin van een nieuwe Lourdeshoek.” Het zijn de woorden van toenmalig schepen van Openbare Werken Geert Versnick (Open VLD) in De Gentenaar van 26 september 2006. Op de foto gaat Versnick met een sloopkraan een huis te lijf.

Het was de week dat de wijk Lourdeshoek, vlak bij Meulestedebrug, voorgoed van de kaart verdween. Eenenvijftig woningen moesten wijken voor de uitbreiding van de Gentse haven. Tegen eind 2007 zou er een industrieterrein komen.

Maar vandaag, tien jaar later, ligt het terrein er verlaten bij. Geen bedrijf te zien. Allerlei bureaucratische capriolen verhinderden dat het terrein werd ontwikkeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen