Eindelijk terrasjesweer: waar kan je in ons land aangenaam genieten van een glas in de zon? Onze culinair journaliste tipt 10 favorieten
Eindelijk is het zover: de zon schijnt. Die gelegenheid pakken we graag aan met beide handen om er meteen op een terrasje van te genieten. Maar waar drink je een glas wijn in de zon? Onze culinair journaliste selecteerde 10 originele wijnbars in Vlaanderen met een uniek aanbod én een tof concept. Van frisse Italiaanse wijnen tot wijnbars die elke week veranderen van thema: ontdek hier welke je op je lijstje zet voor de zomer.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Moet je oude bieren écht weggieten zoals in ‘Alles mag weg’? Biersommelier legt uit welke bieren lang goed blijven
-
PREMIUM
“Hier komt een maaltijd zelden meermaals op tafel”: hoe kookt Kathleen voor 5 personen zonder uren in de keuken te staan?
Lekker, gezond én snel koken: voor de meeste gezinnen is het elke dag weer een uitdaging. “Maar dat hoeft het niet te zijn”, vindt Kathleen Brenders. Als mama van drie zonen leerde ze al doende hoe je ondanks een druk weekschema toch voor ieder wat wils op tafel kan zetten, zonder uren in de keuken te staan. Wat zijn haar bespaartips? En hoe houdt ze rekening met alle eetvoorkeuren binnen het gezin? “We bestellen één keer per week boodschappen.” -
Independer
Autoschade door een onbekende? Dit dien je te ondernemen
Het gebeurt meer dan je denkt: je komt bij je geparkeerde voertuig en ziet dat er een ferme deuk of kras in zit. Maar van de automobilist, e-stepper of fietser die tegen je wagen reed, is geen enkel spoor. Dekt je verzekering die schade? En wat moet je allemaal doen om ‘klacht tegen onbekenden’ in te dienen? Independer.be legt het uit. -
-
Wat is dat rode stipje in je ei? En mag je het dan nog opeten?
-
PREMIUM
Waarom je frituurolie volgens nieuwe studie beter niet heropwarmt (en hoe je ziet wanneer de olie slecht is)
Heel wat Vlaamse huishoudens zetten wekelijks frietjes op het menu. Algemeen geldt dat je zes tot acht keer in hetzelfde frituurvet kan bakken, maar volgens nieuw onderzoek vervang je dat vet best toch iets vroeger. “Want bij herhaaldelijk verhitten worden chemische verbindingen gevormd die het risico op bijvoorbeeld alzheimer kunnen verhogen”, zegt professor Yannick Vermeiren. Hij tipt wanneer het écht tijd is voor nieuwe olie en geeft een alternatief. -
PREMIUM
Studies tonen antidepressief effect van saffraan: hoe kan je het gebruiken om je beter in je vel te voelen?
Heel wat exotische keukens gebruiken saffraan om gerechten als risotto of biryani hun typische smaak en kleur te geven. Maar ook de traditionele geneeskunde gebruikt het, want extracten van het ‘rode goud’ zouden een verschil maken bij milde tot matige depressies. Hoe groot is dat effect? Hoeveel saffraan moet je dan eten? En zou het een volwaardig alternatief voor antidepressiva kunnen zijn? Professor farmaceutische wetenschappen Dr. Luc Pieters (UAntwerpen) licht toe. “Om een goede werking te garanderen, moet saffraan bepaalde stoffen bevatten.” -
PREMIUM
Ferdaws (35) uit Gent is privéchef van sterren zoals Angelina Jolie: “Deze cheesecake eet ze zelfs als ontbijt”
-
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
-
Livios
Zo gebruik je je wasmachine en droogkast slimmer: “Het kost je iets meer, maar je bespaart ermee op de lange termijn”
Wie besparingen op de energiefactuur zoekt, neemt best een kijkje in de waskamer. We gebruiken de wasmachine en de droogkast vaak en die toestellen vertegenwoordigen dan ook een noemenswaardig deel van je energieverbruik. Hoe gebruik je ze op de meest energiezuinige manier? Bouwsite Livios vroeg het aan Arjan Hoffer van Bosch en Siemens. -
PREMIUM
Luc Bellings test 10 keer balletjes in tomatensaus en deelt een 0/10 en 8/10 uit: “Lekkere vleessmaak en goed gekruide saus”
Gehaktballetjes in tomatensaus is één van de lekkerste Vlaamse klassiekers. Maar welke kant-en-klare variant uit de supermarkt is een even smakelijk alternatief? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien bereidingen en buist de helft. Echt lekker gehakt en een geslaagde saus? Dat vindt hij maar bij één product: “Dit zouden ze zelfs geen balletjes in tomatensaus mogen noemen, het zouden vegetarische balletjes kunnen zijn.” -
PREMIUM
“We rijden er speciaal van Aalter naar Oostende voor”: 10 BV’s verklappen hun weloverwogen bestelling bij de frituur