Beyhan kookt: Rijstdessert sütlaç

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze overheerlijke sütlaç klaar. Smakelijk!

MiGe

Ingrediënten: 1 liter volle melk, 100 gram risottorijst of dessertrijst, 100 gram suiker, kaneelpoeder. Bereiding: - Doe de melk en rijst in een kookpot en breng het geheel aan de kook.- Zorg ervoor dat de melk rustig doorkookt op een laag vuur en roer zeer regelmatig, zo kan de rijst niet aanbakken aan de bodem van de kookpot. - De rijst moet zo'n 25-30 minuten koken Zodra je ziet dat de pap een beetje begint te dikken, voeg je de suiker toe (vergeet zeker niet regelmatig te roeren).- Laat het geheel nog een paar minuten verder garen op een licht pruttelend vuurtje. - Verdeel de rijst in 4 of 5 potjes en laat het opstijven. - Je kan het rijstdessert opdienen met wat kaneelpoeder.

Tips: - Doe het deksel niet op de pot.- Voor een steviger rijstdessert voeg nog 1 el rijst erbij! - Suiker kan je naar je wens meer of minder toevoegen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer