Hoge brandstofprijzen doet Flandria rondvaarten schrappen: “Dubbel zoveel inschrijvingen nodig om rendabel te zijn”

Antwerpen -

De hoge brandstofprijzen eisen bij iedereen zijn tol, ook bij de immer bekende Flandria. Door de forse stijging van de brandstofprijzen heeft het bedrijf al boottochten afgelast. “We betalen voor mazout nu het achtvoudige”, zegt John Beyen, zaakvoerder van Flandria.

Dante Bellon
Bron: Radio 2 Antwerpen

De Flandria is alomtegenwoordig op de Schelde en vaak te zien bij een wandeling langs de Scheldekaaien. De hoge brandstofprijzen zorgen ook bij hen voor kopzorgen. “Normaal betalen we 20 euro per uur voor mazout, nu is dat 169 euro”, zegt John Beyen van Flandria.

Die hoge prijzen zorgen er dus ook voor dat de rendabiliteit van een boottocht lager ligt. “Voor de prijsstijgingen hadden we om en bij de dertig personen nodig per boottocht om uit de kosten te geraken. Dat is nu verdubbeld naar zestig.”

En ook de combinatie met corona maakt het lastig voor Flandria. Normaal zou er zondag een boottocht op het programma staan met meer dan zestig personen, maar door een uitbraak annuleerde de groep. Het was voor Flandria niet de moeite om voor de overige dertien ingeschrevenen uit te varen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen