©  John Reinhard

© John Reinhard

© John Reinhard

© John Reinhard

© John Reinhard

© John Reinhard

© John Reinhard

© John Reinhard

© John Reinhard

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Fotoclub Zonhoven Centrum opent foto-expositie ‘Vlieg op de Muur’

Hasselt -

Fotoclub Zonhoven Centrum opende donderdagavond 10 maart haar fototentoonstelling Vlieg op de Muur in kunstgalerie Onder de Toren in Hasselt. Een bijzondere tentoonstelling die het leven en werken van 50 gezinnen toont die allemaal hun wortels buiten België hebben, maar sinds kort of al langere tijd in Limburg wonen.

John Reinhard

Tijdens een geanimeerde openingsreceptie werd de fototentoonstelling 'Vlieg op de Muur' in Hasselt geopend. Het is een rondreizende tentoonstelling die later nog te zien zal zijn in Lommel, Genk, Tongeren, Heusden Zolder en andere plaatsen in de provincie Limburg.

Ruim vijftig gezinnen, allen met hun oorspronkelijke “wortels” buiten België, vertellen met veel plezier hun levensverhaal. Hoe hun reis naar België – jaren geleden of onlangs – verliep en welke moeite zij moesten doen om te kunnen integreren in onze samenleving. Ze tonen vooral hoe hun gewone dagelijkse leven eruitziet, een leven zoals dat van u en ons. Daarom staan niet de fotografen tijdens deze expositie centraal, maar de gezinnen die geportretteerd werden. Dankzij hun foto’s en hun verhalen blijkt dat samenleven in diversiteit helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, we doen het in Limburg al heel lang.

Sprekers

Verschillende sprekers en spreeksters gaven elk vanuit hun hart aan waarom het thema van deze expositie hen zo aansprak. Onder hen de bisschop van Hasselt Monseigneur Hoogmartens, Maaseiks schepen van Integratie Bouchera Al Ait, Hasselts schepen van cultuur Nele Kelchtermans en mevrouw voorzitter van de Limburgse Integratieraad Maryam Jamshid. De voorzitter van de Fotoclub Zonhoven Centrum had eerder de tentoonstelling ingeleid en elk van de sprekers kort geïntroduceerd. Na de laatste speech openden Kelchtermans en Jamshid gezamenlijk de tentoonstelling door een doek te verwijderen dat over een van de foto’s gehangen was, waarna een ludieke foto van de fotografen collectief zichtbaar werd.

De tentoonstelling is nog te zien in Hasselt tot en met 27 maart, steeds op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. Meer informatie: www.vliegopdemuur.be

(Foto's Marleen Tutenel)

http://www.vliegopdemuur.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer