Anonieme vrouw schenkt aangepaste fiets aan Enes, die in Herk-de-Stad revalideert na hartstilstand

In het revalidatiecentrum van het Jessa Ziekenhuis in Herk-de-Stad heeft een van de patiĆ«nten een aangepaste fiets gekregen van een anonieme vrouw. Het gaat om Enes Evens, die ook te zien is in het VTM programma "Een echte job". De twintiger revalideert er na een hartstilstand.Ā 

In het programma "Een echte job" is te zien dat Enes houdt van fietstochtjes met een duofiets. Een vrouw was erg ontroerd door het verhaal en heeft zo'n op maat gemaakte fiets van bijna 12.000 euro voor de man gekocht. "Ze was zo geƫmotioneerd door wat wij hier doen en door het doorzettingsvermogen van Enes", zegt verpleegkundige Bart Helpens. "Om het leven wat draaglijker te maken voor hem, heeft ze beslist om een aangepaste fiets te kopen voor hem."

Iedereen gaat met hem mee willen fietsen

Gonul Orhay, moeder van Enes Evens

Enes en zijn moeder zijn heel blij: "Ik ben heel blij omdat hij zo lacht", zegt Gonul Orhay. "Buiten zijn en in beweging blijven, is belangrijk voor hem. Als hij langer stil zit, dan gaat het achteruit. Dus hij moet veel bewegen. Hij heeft veel vrienden en familie, dus iedereen zal wel met hem mee willen fietsen."

Meest gelezen